– Jeg trives veldig godt på Asko. Jeg lærer mye, både språk og systemet i jobben. Jeg er fornøyd med praksisen, og håper å få jobb her, sier Amin Said Duale.

Sammen med to andre elever ved Voksenpedagogisk senter har han praksis ved Asko. Elevene går på et yrkesrettede introduksjonsprogram. Opplegget kombinerer norsktimer, undervisning i salg og servicefag og arbeidspraksis.

HER kan du lese om lignende språkopplæring i Hamar.

– Målet er at deltakerne skal lære seg norsk og komme raskt ut i arbeid eller videre utdanning, sier prosjektansvarlig Lisa Gilbert.

Asko har gode erfaringer med å ta inn elever fra Voksenpedagogisk senter til arbeidspraksis.

– Dette har vært lærerikt for oss, og vi har blitt kjent med mange flinke medarbeidere. Vi ser dette som en investering i framtidig arbeidskraft og kompetanse, sier administrerende direktør Terje Flaatrud i Asko Hedmark AS.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.