Omleggingen gjennom Kåterudkrysset på E6 i Stange ble gjennomført i natt.

Enkelt sagt så er Kåterudkrysset det første E6-krysset sør for Åkersvika - krysset der den gamle tofelten starter opp fra Åkersvika og sørover.

E6-trafikken legges om via ramper på vestsiden av eksisterende E6 og gjennom rundkjøringen i Kjonerudvegen.

GIR PLASS TIL NYTT KRYSS

Omleggingen er nødvendig for å gi plass til byggingen av det nye Kåterudkrysset.

Trafikanter på fylkesvei 192 (Kjonerudvegen) må innom rundkjøringen sør for Kåterudkrysset for å passere E6. Gående og syklende skal benytte kulverten som er etablert nord for krysset.

Delstrekningen Kolomoen – Kåterud (12 km) åpner oktober 2019.

SLIK FORDELES TRAFIKKEN

Øyvind Moshagen, prosjektdirektør i Nye Veier, sier til HA at omleggingen blir langvarig.

- Blir det raskere eller tregere å komme fram enn det har vært i det siste?

 - Kjøretiden gjennom krysset kommer til å variere med trafikkbelastningen, men vi forventer at avviklingen skal fungere, sier Moshagen og minner om følgende:

 - Det passerer i gjennomsnitt over 17.000 kjøretøy pr. døgn gjennom Kåterudkrysset. Av disse kjører 13.000 på E6.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.