– Politi! Stå i ro.

Et lag sivilkledde politifolk slår opp døra og stormer inn i en bolig i utkanten av Hamar. Klokka er rundt 13 torsdag. Et stort antall politifolk går samtidig til aksjon på flere steder i Hamar og Ringsaker. I lengre tid har det vært drevet spaning og etterretning i jakt på narkotikaselgere som selger stoff til ungdom på Hedmarken.

Les mer om aksjonen her: Ville hindre mai-salg til ungdommen

Adressen HA følger politifolkene inn på antas av politiet å være veldig sentral for narkotikasalg i distriktet. Inne får politiet raskt kontroll på to østeuropeiske menn. Politiet, som ikke er bevæpnet under aksjonen, går gjennom og sikrer at det kun er disse to mennene som oppholder seg der. De to er svært overrasket og noe omtåket av det brå besøket som kom inn døra så flisene føk.

LYNLÅSPOSER

Det er de rosa lynlåsposene med cannabis i, og lengre tids spaning på kjøpere og selgere av disse, som har ledet politiet til denne adressen. Politiet har ønsket å sette de to mennene ut av spill.

I bakgrunnsmaterialet for aksjonen finnes blant annet et bilde av en ung mann som handler narkotika. Den er pakket i en av disse posene.

Med mennene ute av huset og på tur til arresten, går aksjonslaget gjennom boligen. I en skjenk på et soverom dukker det opp noen klumper hasj.

Men det virkelig interessante funnet gjør politiet da de finner en hel rull av de rosa Ikea-posene, sammen med en vekt og utstyr som mer enn indikerer at her pakkes og selges det narkotika.

Og de kan linke de to mennene til posene de har fotografert narkokjøpende ungdommer med.

– HAR JOBBET OVER TID

Bjørn Fredrik Monné er leder for narkotikaseksjonen på Hamar politistasjon.

Ved 21-tiden torsdag kveld avsluttet politiet aksjonen, som da hadde gått gjennom hele dagen.

– Noen av de adressene vi har slått til mot torsdag har det vært jobbet målrettet mot over tid, sier han til HA.

Politiet har drevet betydelig med spaning og kartlegging for å få stoppet ungdommens narkotikakanal.

De to østeuropeiske mennene sitter i arresten ved Hamar politistasjon til de blir avhørt fredag. Deretter tar politiet stilling til om de skal fengsles.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.