Innlandselektrikerne ville eie sin egen butikk da Eidsiva Energi ville kvitte seg med Storhamar Elektro, Solberg Elektro, Ringsaker Elektro, Raufoss Elektro og Lillehammer Elektro.

– Eidsiva fikk ingen til å overta. Da meldte de ansatte seg og kjøpte opp egne arbeidsplasser, sier direktør Erik Nytrøen i EE-teknikk AS.

LEVERTE SOLID OVERSKUDD

I dag eies morselskapet EE-teknikk av 65 ansatte.

Økonomisk går virksomheten så det suser. I fjor omsatte selskapets fem virksomheter for 178 millioner kroner.

Overskuddet før skatt ble på solide 13,9 millioner kroner.

– Resultatet vårt har vært stabilt opp igjennom årene. De ansatte har fått igjen for sine investeringer og vel så det, sier Erik Nytrøen.

– Ble de ansatte reddende engler for egen arbeidsplass?

LIK BONUS FOR ALLE

– Jeg tror ikke Eidsiva Energi ville ha lagt ned de fem virksomhetene uten å gjøre et enda bredere forsøk på å finne en ny eier. Men for både Eidsiva Energi og oss ble det en lukrativ løsning, mener Nytrøen.

De ansatte som gikk inn på eiersiden har kunnet glede seg over både bonus og utbytte de siste årene.

– Vi har bestemt at alle skal ha bonus. Den er lik for sjefen og lærlingene, sier Nytrøen.

I fjor ble det utbetalt 3,1 millioner kroner i bonus.

Eierne i morselskapet får altså i tillegg utbytte.

GLAD FOR BONUS

Jonny Alfstad jobber på høygir for Solberg Elektro i Kongsvegen i Brumunddal.

Han er foreløpig ikke eier i selskapet. Kun ansatt.

– Jeg skulle gjerne vært blant dem som har aksjer. Vi får se hva som skjer når det blir aksjer tilgjengelig, sier Alfstad.

Han er derimot veldig tilfreds med at det utbetales raust med bonuser:

– Det gjør det ekstra bra å jobbe i selskapet, sier Jonny Alfstad.

PÅ PLASS RUNDT MJØSA

Erik Nytrøen ser positivt på framtida for selskapets fem elektrikerbedrifter i Hamar, Brumunddal, Moelv, Lillehammer og Raufoss.

– Vi forventer at omsetningen vår vil øke. Vi har nok å gjøre. Vi er til stede på fem steder rundt Mjøsa. Med flere avdelinger kan vi samkjøre aktiviteten vår på tvers av selskapene. Det hindrer permitteringer. Alle kan føle en trygghet, sier Nytrøen.

– Hva er den store forskjellen for selskapet sammenlignet med tidligere?

– Det er kortere veg fra gulvet til toppen. De ansatte har mulighet til å eie selskapet og bonus til alle er en gulrot, sier Erik Nytrøen.

SATSER PÅ LÆRLINGER

EE-teknikk satser mye på lærlinger. I dag har selskapet hele 23 lærlinger.

– Vi satser på lærlinger av begge kjønn. Det er en god måte å kunne rekruttere nye ansatte. Vi tar inn lærlinger for å kunne ansette dem, sier Erik Nytrøen.

Lisa Utheim Sandnes har i dag praksisplass hos Solberg Elektro. Hun får nærhet til yrket ut på arbeidsplassen i Kongsvegen.

– Ønsket mitt er selvsagt å få læreplass når jeg skal starte på fagbrevet neste sommer, sier hun.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.