Varsellampene har lyst rødt de to siste dagene i Hamar. Da har luftkvaliteten i byen vært faretruende dårlig. I går morges var det bra kvalitet på lufta, men så steg det til middels, og midt på dagen lyste varsel-lampene rødt.

I morgentimene i dag onsdag er lufta bra i Hamar. Også i Gjøvik og Lillehammer har varsellampene lyst rødt de siste dagene, men også der er luftkvaliteten nå bra.

SE HER: I dag blir lufta bedre i Hamar

Klikk på lenken over. Da kan du se hvordan lufta er i Hamar fra minutt til minutt. 

Feier gatene

Måling av luftkvaliteten i Hamar viser at grenseverdiene for svevestøv er overtrådt, og man setter derfor i verk tiltak for å bedre forholdene.

Generelt viser målingen at det er lav helserisko forbundet med luftkvaliteten i Hamar, men det kan være enkelte dager i vinterhalvåret da mengden svevestøv er for høy, og resultatene overvåkes derfor nøye.

- Vi følger opp målingene framover og vil eventuelt vurdere andre tiltak, som for eksempel salting, sier forvalter Steinar Bjørnstad ved Teknsik drift og utbygging. 

Barn, gravide, eldre og personer med underliggende sykdommer (astma, hjerte- karsykdommer og luftveislidelser) er spesielt sårbare for luftforurensning, og bør i perioder med høy luftforurensing begense oppholdet utendørs.

- Værforholdene gjør at tilstanden er over grenseverdiene også i de andre Mjøsbyene i dag, legger Bjørnstad til.


Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.