Det var mellom klokka 14 og 15 søndag av de to engelske setterne Rapp og Nils stakk av fra Brattbakkoia, som ligger langs Budorvegen i Løten, like innenfor bommen ved Mattisrud. Siden har ingen sett dem.

Nå håper hundeeier Truls Olsen (tlf 974 39 051) at noen kan ha gjort observasjoner av Rapp og Nils. Han ønsker i så fall at folk tar kontakt, slik at hundene etter flere døgn på rømmen kan komme trygt hjem igjen.

- Det går spor fra koia bort til Budorvegen, men etter det finnes det ikke spor. Vi har lett langs vegen, både oppover og nedover, men finner ikke spor i vegkanten etter hundene noe sted, forteller Olsen til HA.

POLITIET ER VARSLET

Politiet er varslet om de to rømlingene. Det sammen er allmenningen, brøytemannskap og løypekjørere, men så langt har ingen sett spor etter hundene.

Truls Olsen eier den ene hunden, svigerfaren hans den andre. De er bosatt på Flateby ved Lillestrøm, men leier Brattbakkoia til jakt. Svigerfar, som er pensjonist, har brukt dagene siden hundene forsvant derfra søndag til å lete.

- Det er vanvittig mange folk som har vært med og lett, men vi har ingenting å gå etter. Vi har gjort søk i jaktterrengene vi jakter i, men uten hell. At vi ikke har noen spor å følge, gjør det vanskelig å søke etter hundene, sier Olsen.

De to setterne, henholdsvis to år og åtte måneder gamle, er topptrente. De kan løpe mange mil.

- Er du bekymret for kulda?

- Nei, det er jeg ikke. De kan klare seg i skogen alene i flere uker. De kan jakte litt selv. Vann får de ved å spise snø, så de klarer seg. Men for å spare energi kan de ha lagt seg ned under et tre eller en koie, så vi håper hytteeiere i området er litt ekstra oppmerksomme og tar en titt under terrasser og liknende, sier Olsen.

Håper skiturister tar en titt

Hundenes eiere har hengt opp lapper og delt ut lapper i postkasser i nærområdet.

Til helga åpner skianlegget på Budor, noe som vil føre til mye trafikk langs Budorvegen. Olsen håper folk da vil ha øynene med seg.

- Hva skal folk gjøre om de ser hundene?

- Da må de ta kontakt med oss. Hundene er veldig sosiale, og i utgangspunktet ganske lydige, så man kan prøve å rope på dem eller plystre. De har halsbånd med refleks og telefonnummer. Om noen ser dem og tar kontakt, er svigerfar og et par jaktkompiser beredt på å komme med en gang, sier Olsen.

Vet du noe om dette, kontakt oss på tips@h-a.no eller 62519500 

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00