Utstillingsplassen Eiendom skal bygge et nytt boligprosjekt supplert med noe nye næringsarealer på tomta. Prosjektet har fått navnet Vestbyen kvartal.

Eiendomssjef Nils Østby-Deglum i Utstillingsplassen forteller at de antar at rivearbeidene er sluttført i løpet av januar, før grunnarbeidene påbegynnes.

I det første byggetrinnet blir det 34 leiligheter. Etter en knallstart på salget i september, er nå 28 av 34 leiligheter solgt.

Det første byggetrinnet består av halve kvartalet. Senere er det planlagt to byggetrinn til, slik at det totalt blir i alt oppunder 80 leiligheter.

Fra industri til leiligheter

Med Vestbyen kvartal har Utstillingsplassen, fullført transformasjonen fra en gammel industribydel til en moderne leilighetsbydel.

– Bydelen har ligget litt brakk etter at Nestlé la ned på Hamar i 2008. Siden har vi bygget mange leiligheter, og den gamle Melkefabrikken er pusset opp og huser bedrifter, sier Østby-Deglum.

Den sentrale beliggenheten med gangavstand til Hamar sentrum og Mjøsstranda har vært prosjektets fremste salgsargument.

Katta lå der

Lagerbygget så nå er påbegynt revet, er av nyere dato og ikke regnet som bevaringsverdig. Tidligere lå gamle Hamar katedralskole på tomta fram til den ble revet i 1973.

Byggeperioden i Vestbyen kvartal er beregnet til rundt 1,5 år. Leilighetskjøperne kan vente seg innflytting rundt andre/tredje kvartal i 2018. Martin M. Bakken er entreprenør.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.