I juli lå helseforetaket 22 millioner bak skjema til et plussregnskap på 50 millioner, og styreleder Anne Enger måtte kalle inn til et ekstraordinært styremøte.

Et fokus på lavere forbruk og innsparinger har siden gjort at Sykehuset Innlandet torsdag kunne legge fram tall som viser en foreløpig beregning på 61,9 millioner i overskudd for 2016.

– Det er bedre enn forventet. Jeg ga honnør til de ansatte, rapporterer Enger.

Og det er også penger i banken. Et nytt hovedsykehus er beregnet å koste opp mot 12 milliarder kroner, og Sykehuset Innlandet må selv stå for 30 prosent av beløpet.

– Per nå har vi 1,4 milliarder i egenkapital, og hvis vi fortsetter den positive resultatutviklingen, vil vi ha den egenkapitalen vi er påberegnet å ha, sier prosjektdirektør Roger Jenssen.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.