Greta Molanders Æresløp er et veteranbilløp for damer, som skaper glede og knytter vennskapsbånd. Årets løp ble intet unntak til tross for værgudenes vrede.

I alt 83 veteranbiler med kvinnelige sjåfører, samt kartlesere og passasjerer, stilte til start på Stortorget i Hamar i Greta Molanders 21. Æresløp – i retning Sunne i Sverige.

Mange hadde deltatt flere ganger og andre stilte opp for første gang. Men felles for de fleste var nok at de satte sin ære i å kle seg i tidsriktig antrekk i forhold til bilens årsmodell.

Har det gøy

Mye av gleden ved å delta i Greta Molanders Æresløp er nettopp å kle seg ut, treffe gamle og nye venner og ha det gøy. Og gøy hadde damene tydeligvis hatt det på hele kjøreturen, på samlingen på «Happy Hour» på terrassen på det flotte hotellet, og på middagen om kvelden hvor den største spenningen knyttet seg til utdelingen av pris for beste antrekk.

De som vant førstepremien for tidsriktig antrekk i år, var de tre damene som kjørte sammen med Monika Leikvangmoen fra Skarnes i hennes Ford Taunus 12M fra 1965.

Alle fire hadde kledd seg i tidsriktig skiantrekk og hadde gamle ski på taket.

Kom ut av garasjen

Men den aller gjeveste prisen er – nå som før – forbeholdt den sammenlagte «Besteprisen» for deltagelse i blant annet fartsetapper, fotorebus og denne gangen også ballkasting.

Den totale vinneren sammenlagt i år, ble Hanne Melå fra Moelv som kjørte sin Volvo sportsmodell P 1800 fra 1966 sammen med sin venninne og kartleser Annie Storlien.

Det var faktisk Annie som hadde foreslått at de skulle melde seg inn i denne kvinnelige veteranbilklubben, for å få Hannes bil oftere ut av garasjen.

Det gjorde de, og meldte seg på løpet i februar i år. Resultatet ble at Hannes 50 år gamle Volvo ikke bare kom mer ut av garasjen, men at den vant besteprisen i dette meget populære damerallyet.

Samlet mange

Målgangen og premieutdelingen foregikk på Kongsvinger Museum på søndag, og samlet mange interesserte veteranbilentusiaster fra lokalmiljøet.

Den flotte utendørs-tribunen på baksiden av museet var fylt til randen av deltagere og andre skuelystne.

Både deltagerbevis og flotte premier ble utdelt til jublende begeistring fra flere hundre veteranbil-entusiaster fra store deler av Østlandet.

Les også
Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00