For mandag bekrefter Storberget til Hamar Arbeiderblad at han vil søke på stillingen som fylkesmann i Hedmark og Oppland.

– Det er en stilling som berører mye av det jeg har jobbet med i politikken og er en jobb som jeg gjerne kunne tenke meg, sier den nyvalgte lederen i Hedmark Ap.

kan bli overflødig

Det var før helgen regjeringen lyste ut stillingen som fylkesmann, med søknadsfrist allerede 6. april. De to nabofylkene skal etter planen slås sammen fra og med 1. januar 2019, og regjeringen med støttepartier har flertall for avgjørelsen akkurat nå. Men hvis Storbergets eget parti kommer til makten etter høstens stortingsvalg, kan jobben ende opp i historiebøkene før den nye fylkesmannen har rukket å innta kontoret.

For Arbeiderpartiet vil da gå en ny runde med alle kommuner og fylker som selv ikke har bestemt at de skal slås sammen. Både fylkestinget i Hedmark og fylkestinget i Oppland har tidligere sagt nei til å bli en region.

– Vi er opptatt av å lytte til folk lokalt. Hedmark og Oppland ønsker ikke å slå seg sammen, og da vil det være opp til Hedmark og Oppland, sier stortingspolitiker Anette Trettebergstuen.

– søker som privatperson

– Er det problematisk at Storberget søker jobben som en del av et parti som protesterer mot tvangssammenslåing?

– Selv om vi primært har vært imot, så har vi ikke flertall for det nå. Hvis det blir sammenslåing, så trenger man en felles fylkesmann, og jeg tror Knut ville håndtert det på en glimrende måte, svarer Trettebergstuen.

Storberget mener heller ikke det ligger noen dramatikk bak søknaden.

– Når du søker, så må du forholde deg til de politiske beslutninger som tas. Dette er en annen type stilling enn å være politiker, det er en embetsstilling. Jeg søker som privatperson, ikke som politiker, sier Storberget.

BRUSTAD OG KVAM...

Og han mener at uansett om Hedmark og Oppland samles under en fane eller ei, så er det en ting som er viktig:

– Det er avgjørende at vi i større grad klarer å snakke med en stemme fra Innlandet. Det kan vi gjøre med to fylker også, mener Storberget.

Christl Kvam, som har permisjon fra stillingen som fylkesmann i Oppland for å jobbe som statssekretær, bekrefter også at hun vil søke. 

– Det er en spennende lederutfordring og samtidig også spennende fordi man skal sette en ny organisasjon, sier Kvam.

Tidligere Ap-statsråd Sylvia Brustad sa før helga at hun for tiden har nok å gjøre med oppstart av eget rådgivningsselskap.

Mandag sa hun det slik til HA:

- Jeg har ikke tenkt å søke!

... OG JOHNSEN

Nåværende fylkesmann, Sigbjørn Johnsen som også er tidligere Ap-statsråd, sa det mandag slik da HA spurte om han søker stillingen:

"Det er fortsatt en stund til 6. april".

Svaret er omtrent identisk med det han sa før helga.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.