Ska­de­ver­ket skjed­de lør­dag 13. mai, og ble først om­talt i Moss Avis. Hyt­ta, som lig­ger på Fug­le­vik på Jel­øy, har blitt på­ført sto­re ut­ven­di­ge ska­der et­ter at gjer­nings­man­nen har gått løs på den med øks og/el­ler and­re lig­nen­de gjen­stan­der. På bil­de­ne fra Moss Avis står ei øks inn­til hyt­te­veg­gen.

Hyt­ta er sterkt pre­get av ska­de­ver­ket. Tak­stein er slått løs, og rekk­ver­ket til ute­plas­sen er også ram­po­nert. Plan­ker, ha­ge­møb­ler og an­net ut­styr lig­ger strødd rundt på ei­en­dom­men.

Tro­lig ar­ve­opp­gjør

Ifølge Moss Avis er en mann bo­satt i Ha­mar mis­tenkt for ugjer­nin­gen.

– Vi har på­gre­pet en mann som vil bli av­hørt, sa krim­sjef Hen­ning Dal­bye til Moss Avis på man­dag.

Man­nen i 50-åre­ne ble løs­latt et­ter av­hø­ret, men har sta­tus som sik­tet i sa­ken. Han er an­meldt både av po­li­ti­et og av de fornærmede hyt­te­ei­er­ne.

Over­for HA utdyper po­li­ti­før­s­te­be­tjent Lars Ove Kristiansen ved Moss po­li­ti­sta­sjon hva som har skjedd:

– Bak­grun­nen ser ut til å være et ar­ve­opp­gjør. Siktede me­ner fornærmede har fått kjø­pe hyt­ta for en «alt­for lav pen­ge». Ut­over det­te har jeg ikke så man­ge opp­lys­nin­ger om hva han har sagt i av­hør, sier Kristiansen.

Iføl­ge po­li­ti­et er det ennå for tid­lig å an­slå det eks­ak­te om­fan­get av ska­de­ver­ket. Ut ifra bil­de­ne kan det li­ke­vel se ut til at hyt­te­ei­er­ne vil få en stor reg­ning når ei­en­dom­men skal re­pa­re­res.

Et­ter­fors­kes vi­de­re

Den siktede ha­mar­sin­gen har fore­lø­pig ikke meldt inn noe øns­ke om ad­vo­kat. Si­den han ikke er va­re­tekts­fengs­let har han hel­ler ikke fått opp­nevnt noen ad­vo­kat.

Sa­ken et­ter­fors­kes vi­de­re av Øst po­li­ti­dis­trikt. Den siktede ha­mar­sin­gen ri­si­ke­rer å måt­te møte i ret­ten der­som han blir til­talt for ska­de­verk på an­nens ei­en­dom.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.