• BEST: Christian Krognes fra Hamar i farta under løp. I helga vant han og teamet et 24 timers løp i Belgia.

Det er Norges Bilsportforbund som står bak kåringen.

Krognes, som nå bor i Oslo, mottok utmerkelsen og hyllesten fra 700 feststemte bilsportvenner.

Kregnes har blant annet vært med på å vinne ett av verdens mest prestisjefylte langdistanseløp, 24 timers løpet på Spa i Belgia, med en BMW M6 GT3.

Kregnes kjører fra KNA Varna.

Han er en av få som har gått fra gocart til verdenstoppen i internasjonal GT-racing - i prinsippet uten å bruke en krone.

Bilsportforbundet skriver det slik: "Der andre har kjøpt seg til plasser i internasjonale racing-team har Christian gått stille i dørene og presterte på en måte som har gitt ham svært mange muligheter. I dag regnes han som en av verdens aller raskeste GT-førere."

GODT BEVART HEMMELIGHET

I pressemeldingen skriver bilsportforbundet blant annet dette:

"Christin Krognes, opprinnelig fra Hamar men bosatt i Oslo, har blitt kalt norsk bilsports best bevarte hemmelighet. Nærmest under radaren og i det skjulte har han nådd verdenstoppen i sin gren - og det uten å betale en krone for det. I flere år har han gjort seg bemerket internasjonalt for et vanvittig tempo på banen, og i år kjørte han inn til karrierens foreløpige høydepunkt da han vant et av de mest prestisjefylte langdistanseløpene i verden sammen med sine to teamkamerater Phillip Eng og Tom Blomqvist i en BMW M6 GT3. Løpet var det legendariske 24-timersløpet på Spa i Belgia."

30 VINNERE

Norges Bilsportforbund innførte kåringen av «Årets Bilsportutøver» (bilsportens Kongepokal) i 1988, og følgende 30 kåringer er foretat

Bjørn Skogstad (1988)                                   

Harald Huysman (1989)                                

Liv Berstad (1990)                                         

Martin Schanche (1991 og 1995)                  

Roar Vannebo (1992)                                    

Ludvig Hunsbedt (1993 og 1997)                  

Tommy Rustad (1994 og 2000)                    

Eivind Opland (1996 og 1998)                      

Henning Solberg (1999)                                

Petter Solberg (1999, 2001, 2002, 2003 og 2014)

Harald Sachweh (2004)

Anders Krohn (2005 og 2008)

Frode Holte (2006)

Mads Østberg (2007)

Mats Lysen (2009)

Sverre Isachsen (2010 og 2011)

Andreas Bakkerud (2011)

Lars Øivind Enerberg (2011)

Andreas Mikkelsen og Ola Fløene (2012)                            

Emil Antonsen (2013) 

Fredric Aasbø (2015) 

Andreas Mikkelsen og Anders Jæger (2016)

Dennis Olsen (2017)  

Christian Krognes (2018)                              

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.