Hamars forrige visjon var «Det mest attraktive boområdet i Innlandet».

Men denne visjonen er både oppnådd og utdatert, og før jul ble det satt i gang et arbeid med å finne Hamars nye visjon.

Det var byrået Anti som fikk jobben med å bistå kommunen i arbeidet, og onsdag ble formannskapet innviet i hva de har kommet fram til etter flere work shops med politikere og ungdomsråd, og medvirkning fra innbyggerne.

Mange deltok

Kommunen gikk ut sammen med Anti med flere forslag til visjon som folk kunne stemme på via Facebook. I den avstemmingen fikk Hamar – det urbane hjertet i Innlandet størst oppslutning, med 43 prosent av stemmene, og er det som blir foreslått.

22 prosent stemte på bærekraft og det grønne, mens 18 prosent stemte på Hamar – utviklingsbyen.

Da visjonen ble presentert for formannskapet onsdag, var tilbakemeldingene gode. I tillegg til visjonen, har Anti foreslått å legge til følgende undertittel: «Vi skal være hovedpulsen i regionen. Em bærekraftig mjøsby som tør å satse på utvikling av mennesker og næringsliv».

– Truffet bra

Formannskap og kommunestyre skal vedta visjonen i løpet av mars.

Ordfører Einar Busterud, som selv har en fortid i reklamebransjen, synes Anti har truffet bra med sitt forslag.

– Hamar er den viktigste og største byen i Innlandet, og vi er en by, til forskjell fra omlandet. Samtidig er Hamar mye mer enn en by, vi har natur med fjellet og sjøen i nærheten. Jeg synes visjonen både får fram det emosjonelle, Hamars sentrale plassering og urbanitet, sier Busterud.

Visjonen blir motto for den nye kommuneplanen som er under arbeid, og utfordringen er å virkeliggjøre visjonen i mange sammenhenger framover.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.