Hamars forrige visjon var «Det mest attraktive boområdet i Innlandet».

Men denne visjonen er både oppnådd og utdatert, og før jul ble det satt i gang et arbeid med å finne Hamars nye visjon.

Det var byrået Anti som fikk jobben med å bistå kommunen i arbeidet, og onsdag ble formannskapet innviet i hva de har kommet fram til etter flere work shops med politikere og ungdomsråd, og medvirkning fra innbyggerne.

Mange deltok

Kommunen gikk ut sammen med Anti med flere forslag til visjon som folk kunne stemme på via Facebook. I den avstemmingen fikk Hamar – det urbane hjertet i Innlandet størst oppslutning, med 43 prosent av stemmene, og er det som blir foreslått.

22 prosent stemte på bærekraft og det grønne, mens 18 prosent stemte på Hamar – utviklingsbyen.

Da visjonen ble presentert for formannskapet onsdag, var tilbakemeldingene gode. I tillegg til visjonen, har Anti foreslått å legge til følgende undertittel: «Vi skal være hovedpulsen i regionen. Em bærekraftig mjøsby som tør å satse på utvikling av mennesker og næringsliv».

– Truffet bra

Formannskap og kommunestyre skal vedta visjonen i løpet av mars.

Ordfører Einar Busterud, som selv har en fortid i reklamebransjen, synes Anti har truffet bra med sitt forslag.

– Hamar er den viktigste og største byen i Innlandet, og vi er en by, til forskjell fra omlandet. Samtidig er Hamar mye mer enn en by, vi har natur med fjellet og sjøen i nærheten. Jeg synes visjonen både får fram det emosjonelle, Hamars sentrale plassering og urbanitet, sier Busterud.

Visjonen blir motto for den nye kommuneplanen som er under arbeid, og utfordringen er å virkeliggjøre visjonen i mange sammenhenger framover.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00