Han er født og oppvokst i «Grubhol-krysset», og tok lærerskolen i Hamar. Der fikk han også innbakt et grunnfag i kunst. Men interessen for å tegne og male fikk han mye tidligere.

– Jeg har tegnet og malt fra jeg var liten, og jeg har alltid vært veldig opptatt av landskaper, forteller Petter Holm Normann som nå er bosatt på Strømmen.

Det er også hovedsakelig landskapsbilder han tar med seg til Tante Gerda. Han bruker for det meste akrylmaling, men vanner den ut slik at det innimellom kan minne om akvareller.

Petter Holm Normann legger ikke skjul på at det er de gamle norske landskapsmalerne fra rundt 100 år tilbake som er hans forbilder. Han har sett mye på bildene til Lars Jorde fra Vang, Holmsbumalerne og Lillehammermalerne og synes han får mye inspirasjon av det.

– Noen av bildene mine har motiver fra kornåkre og jorder rundt i Vang, forteller Normann som vil ha med rundt 20 bilder til utstillingen. Halvparten av dem vil være til salgs.

Etter at han tok pedagogutdanning i Hamar, jobbet han noen år i grunnskole og som ped.leder i barnehage. Men de siste årene har han jobbet som trikkefører og trives veldig godt med det.

– Jobbturnusen som trikkefører gir meg mulighet til å male mye ved siden av jobben, og det passer meg veldig godt, sier han.

Normann har også vært i Hamar som musiker. Han spiller slagverk i en jazztrio som gjestet byen. – Men nå blir det lite musikk og mye maling, sier han.

Utstillingen på Tante Gerda åpner søndag ettermiddag og vil henge oppe ut oktober.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.