– Se så mye fint vi har fått inn. Dette er kjoler og antrekk som er gitt av hjertet, sier Tone-Kjersti Hulleman, mens hun kikker over fargerike kjoler på stativet i pop-up butikken i Strandgata. Utstillingsvinduene i tidligere Fjellräven-butikken skal den siste uka før auksjonen i Hamar Teater minne deg på at det er brystkreftmåneden – og her kan du prøve kjolene og legge inn bud på noen av dem. Hulleman retter en stor takk til gårdeier Kristin Sølna som har lånt ut lokalene.

Kjoledager

Det var Tone-Kjersti Hulleman, Tante Rosa - som tok initiativet til «Se min Rosa kjole»-auksjonen. En nær slektning døde av kreft, og ikke lenge etter var hun på konsert med Tittin Wold og Torill Nybrott under Rosa Sløyfe-aksjonen. Det gjorde et sterkt inntrykk. Det var da ideen begynte å kverne.

– Det er så mange buksedager og så få kjoledager. Vi trenger fargerike kjoler for å muntre oss opp, sier Hulleman.

På stativet og på dokkene i butikken vil det henge rundt 40 kjoler denne siste uka, men det kommer 20 til før auksjonen på lørdag. Og her henger det mange historier: Det er en kjole som har vært til stede på en ambassademiddag i Østerrike, en kjole har vært med på et TV-program. For ikke å snakke om de tre brudekjolene som skal være med på auksjonen. En av dem er gitt av Margareta Høiby Loska. Hun giftet seg i fjor, og etter bryllupet fikk hun høre at noen i selskapet var rammet av kreft.

– Da jeg fikk høre om denne kjoleauksjonen, ville jeg gi bort kjolen min – i håp om at den kan gi positiv energi, sier Margareta. Også mannen hennes har bestemt seg for å donere sitt bryllupsutstyr til auksjonen.

Edel Urstad har også gitt tre kjoler til kjoleauksjonen.

Turmarsj

I tillegg til auksjon av kjoler, blir det flotte musikalske innslag. Wenche Hals Jacobsen har forært en akvarell til auksjonen, også Nina Koten har gitt bilde. Papaver stiller med blomster. 30 damer mellom 13 og 80 stiller som modeller denne kvelden og viser fram kjolene sine. Og naturligvis, alle inntekter går rett til Rosa Sløyfe-aksjonen. Det er lurt å ta med kontanter til auksjonen.

Lørdag blir en kick-offdag for Rosa Sløyfe-aksjonen. Før auksjonen er det den årlige turmarsjen i Hamar sentrum. Det er et samarbeid mellom Kreftforeningen og Hamar Turmarsj forening, Mental Helse og Brystkreftforeningen.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00