Utstillingen kan du se i lokalene til Kreftforeningen og den starter 1. mai. Da kan du stikke innom og kikke på malerier og klær når du likevel er i sentrum for å markere dagen.

Midtskogen er utdannet fra Høgskolen i Oslo, Oslo tegne- og maleskole og fra statens håndverk- og kunstindustriskole. I tillegg har hun vært på kurs med en rekke kunstnere.

Klærne hennes har ved flere anledninger blitt lagt merke til. I 2000 ble kreasjonen hennes valgt ut til å representere Høgskolen i Oslo ved en internasjonal utstilling i Haag. I 2004 deltok hun på utstillingen «Stol på klær» arrangert av Norsk Form.

Men i tillegg til å designe klær, har hun også laget bilder. Her har hun brukt mange ulike teknikker; både tegning og malerier der hun bruker olje, akryl eller oljepastell.

– Jeg har arbeidet både to- og tre dimensjonalt. Det å veksle mellom ulike teknikker og materialer har gitt stor variasjon i både arbeidet og uttrykket, sier Berit Midtskogen.

På utstillingen i Kreftforeningen stiller Midtskogen ut 12 akrylbilder. Flere av disse bildene er nonfigurative der hun har eksperimentert med fargeflater.

– Det å sette sammen fargeflater og få dem til å danne en komposisjon, er veldig spennende og mye vanskeligere enn det ser ut, sier Berit Midtskogen.

Men i utstillingen er det også mer figurative akrylbilder.

Hun vil selv være til stede ved åpningen 1. mai og lørdagene i mai. Da har hun med noen av klærne hun har designet. Utstillingen er ellers åpen i åpningstiden til Kreftforeningen i Strandgata. Utstillingen vil stå oppe til 27. mai.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.