Utstillingen kan du se i lokalene til Kreftforeningen og den starter 1. mai. Da kan du stikke innom og kikke på malerier og klær når du likevel er i sentrum for å markere dagen.

Midtskogen er utdannet fra Høgskolen i Oslo, Oslo tegne- og maleskole og fra statens håndverk- og kunstindustriskole. I tillegg har hun vært på kurs med en rekke kunstnere.

Klærne hennes har ved flere anledninger blitt lagt merke til. I 2000 ble kreasjonen hennes valgt ut til å representere Høgskolen i Oslo ved en internasjonal utstilling i Haag. I 2004 deltok hun på utstillingen «Stol på klær» arrangert av Norsk Form.

Men i tillegg til å designe klær, har hun også laget bilder. Her har hun brukt mange ulike teknikker; både tegning og malerier der hun bruker olje, akryl eller oljepastell.

– Jeg har arbeidet både to- og tre dimensjonalt. Det å veksle mellom ulike teknikker og materialer har gitt stor variasjon i både arbeidet og uttrykket, sier Berit Midtskogen.

På utstillingen i Kreftforeningen stiller Midtskogen ut 12 akrylbilder. Flere av disse bildene er nonfigurative der hun har eksperimentert med fargeflater.

– Det å sette sammen fargeflater og få dem til å danne en komposisjon, er veldig spennende og mye vanskeligere enn det ser ut, sier Berit Midtskogen.

Men i utstillingen er det også mer figurative akrylbilder.

Hun vil selv være til stede ved åpningen 1. mai og lørdagene i mai. Da har hun med noen av klærne hun har designet. Utstillingen er ellers åpen i åpningstiden til Kreftforeningen i Strandgata. Utstillingen vil stå oppe til 27. mai.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00