Ikke rart folk ble nysgjerrige da det velkjente radarparet fartet rundt i Hamar. Sjøl syntes de at de hadde fått mye ut av to opptaksdager.

– Hamar er akkurat en slik by vi liker å gjøre opptak i. Det er kort veg, den er passe liten og lett å orientere seg i. Og så har vi møtt så mange entusiastiske folk, sier Rune Gokstad – med innspill fra makkeren.

To program

Det skal ikke bare bli ett -, men faktisk to program fra Hamar. Den ene programmet er i sin helhet filmet på Jernbanemuseet. – Der fikk vi kjøre damplokomotiver Knertitten, ikke bare sitte på, altså, sier Øystein Bache.

I det andre programmet har de gjestet både Domkirkeodden, Kirsten Flagstadmuseet, Vikingskipet, og kulturhuset. I Hamardomen sang en av guidene, og det satte programlederne stor pris på.

– Og så har vi selvsagt stått ved stupetårnet, sier Øystein Bakke. Tenkte vi det ikke.

I årets julenøtter har de bare besøkt norske byer, i motsetning til tidligere når de har fartet både innen- og utenlands – bare utstyrt med kamera og mikrofon.

– I programmene fra Hamar blir det ikke bare spørsmål fra byen, men oppgavene er relatert til der vi er, sier Rune Gokstad. Uten å røpe for mye fra årets program, forteller han at de blant annet spør etter navnet på en hamarsing i innslaget fra kulturhuset.

Link til Hamar

Men mye Hamar skal det likevel bli. De ulike stedene de besøker blir behørig omtalt i programmene. Og begge to synes de har en link til byen: – Jeg har onkel og tante fra Hamar, og så har kona mi bodd her, sier Bache.

– Og kjæresten til sønnen min er fra Hamar, følger Gokstad opp.

Rekkefølgen på årets program er ikke bestemt: – Men de kommer en eller annen gang mellom jul og nyttår, sier de og gliser.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00