Ikke rart folk ble nysgjerrige da det velkjente radarparet fartet rundt i Hamar. Sjøl syntes de at de hadde fått mye ut av to opptaksdager.

– Hamar er akkurat en slik by vi liker å gjøre opptak i. Det er kort veg, den er passe liten og lett å orientere seg i. Og så har vi møtt så mange entusiastiske folk, sier Rune Gokstad – med innspill fra makkeren.

To program

Det skal ikke bare bli ett -, men faktisk to program fra Hamar. Den ene programmet er i sin helhet filmet på Jernbanemuseet. – Der fikk vi kjøre damplokomotiver Knertitten, ikke bare sitte på, altså, sier Øystein Bache.

I det andre programmet har de gjestet både Domkirkeodden, Kirsten Flagstadmuseet, Vikingskipet, og kulturhuset. I Hamardomen sang en av guidene, og det satte programlederne stor pris på.

– Og så har vi selvsagt stått ved stupetårnet, sier Øystein Bakke. Tenkte vi det ikke.

I årets julenøtter har de bare besøkt norske byer, i motsetning til tidligere når de har fartet både innen- og utenlands – bare utstyrt med kamera og mikrofon.

– I programmene fra Hamar blir det ikke bare spørsmål fra byen, men oppgavene er relatert til der vi er, sier Rune Gokstad. Uten å røpe for mye fra årets program, forteller han at de blant annet spør etter navnet på en hamarsing i innslaget fra kulturhuset.

Link til Hamar

Men mye Hamar skal det likevel bli. De ulike stedene de besøker blir behørig omtalt i programmene. Og begge to synes de har en link til byen: – Jeg har onkel og tante fra Hamar, og så har kona mi bodd her, sier Bache.

– Og kjæresten til sønnen min er fra Hamar, følger Gokstad opp.

Rekkefølgen på årets program er ikke bestemt: – Men de kommer en eller annen gang mellom jul og nyttår, sier de og gliser.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.