Fredag åpner medlemmene dørene til høstutstillingen sin i Hamar Kunstforening. De 30 medlemmene stiller ut malerier i olje og akryl, samt akvareller, og holder åpent til og med søndag.

Det har skjedd mye i foreningen siden sju damer startet maleklubben i andre etasje på Sickel-gården i januar 1979. På det meste var det nesten 100 medlemmer. Av de sju som startet, er bare Selma Louise Gåsland tilbake. Hun har til gjengjeld vært leder i klubben i flere perioder og er aktivt medlem. Hun stiller med bilder på høstutstillingen.

– Jeg er fremdeles veldig glad i å male og er veldig glad for å være med, sier hun til krøniken.

Karin Helseth Ingberg er nyvalgt formann i klubben, og hun håper at flere vil bli med. De siste årene har maleklubben holdt til i Hamar kulturhus, og de er veldig fornøyd med lokalene sine.

– Vi er privilegert som får være der, sier Selma Louise Gåsland.

Medlemmene møtes på dagtid, og de ser at det setter sine begrensninger på hvem som har mulighet for å bli med.

– Men hvis en har anledning og er glad i form og farge så er det bare å komme, sier Gåsland. Hun har selv vært aktiv med penselen siden hun var ung.

Klubben har i alle år knyttet til seg en mer etablert kunstner for å få inspirasjon og hjelp. De siste årene er det Aslaug Arnesveen som har delt sine kunnskaper med medlemmene.

Gjennom årene har medlemmene funnet sin stil, og salgsutstillingen byr på både abstrakte og figurative bilder.

–Vi har hatt godt besøk på utstillingene våre tidligere og håper mange tar turen innom også denne helga, sier Karin Helseth Ingberg.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.