«Alle hører tel» har vært mottoet til Lunden skole helt siden spes.ped.-avdelingen ble opprettet for 19 år siden. Fra fire elever ved åpningen, er det nå 12 elever som «hører tel». Alle med sine diagnoser og forskjelligheter, men alle får et tilrettelagt tilbud gjennom spes.ped.-avdelingen som samarbeider nært med Lunden skole. De deler også rektor.

– Vi legger stor vekt på tilhørighet og vennskap, og vi ser daglig at barna her har stor glede av hverandre, selv om de har sine utfordringer, sier avdelingsleder Bente Voldhaug, som nå gjerne vil fortelle «verden» om det gode tilbudet avdelingen har.

Egne timeplaner

Spes.ped.-avdelingen på Lunden tar imot barn som trenger tilrettelagt skoletilbud fra hele Hamar kommune. Avdelingen har barn med autisme, med lettere psykisk utviklingshemminger, Downs syndrom eller andre diagnoser som kan gjøre at de har problemer med å følge vanlig undervisning. På spes.ped.-avdelingen har alle barna sine egne timeplaner. De best fungerende barna kan gjerne følge sine egne klassetrinn, med ekstra hjelp fra spesialpedagoger fra avdelingen. Andre igjen har egen opplæring, enten i egne rom på skolen eller på spes.ped.-avdelingen. De barna som har de største utfordringene får trening og oppfølging på avdelingen.

Mer undervisning

Spes.ped.-avdelingen har de siste årene satset sterkere på undervisningsbiten. De har egen lesegruppe, grupper i praktisk matte, musikk, sansemotorikk og dans, for å nevne noe. De har også fagpersoner innen tegnspråk og ulike typer alternativ kommunikasjon. Nylig sto det en lengre artikkel om resultatene av bildekommunikasjon på spes.ped.-avdelingen på Lunden skole.

Voldhaug opplyser at de jevnlig er ute og informerer om tilbudet på avdelingen i ulike fora, men har nå behov for å nå bredere ut, ikke minst til foreldre.

– Alle foreldre vil det beste for barna sine, og noen foreldre velger kanskje å la barna begynne på vanlig skole selv om de har en diagnose. Men etter hvert som barna blir eldre, tempoet blir større og kravene øker, så kan gapet til de andre barna bli større, både faglig og ikke minst sosialt. Da er det fullt mulig å prøve spes.ped.-avdelingen i stedet, sier Bente Voldhaug, som understreker at et besøk på den åpne dagen er helt uforpliktende.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.