Gatefotball er Frelsesarmeens lavterskeltilbud for hjemløse, rusavhengige, tidligere innsatte og andre som sliter med å få hverdagen helt på plass. Rundt omkring i landet har det poppet opp lag, og i 2017 er Norge vertsland for Homeless cup, med deltakere fra hele verden.

Men Hamar har så langt ikke noe tilbud om gatefotball. Det håper Frelsesarmeen, med god hjelp fra ROP (teamet for rus og psykiske lidelser) og boveilederne i Hamar kommune, å få til.

– Det er viktig for oss å samarbeide for vi møter de samme menneskene, både her hos Frelsesarmeen og i tjenestene som kommunen tilbyr, sier korpsleder Rolf-Arne Fagermo.

Ut fra rapporter fra andre deler av landet, er han ikke i tvil om at gatefotball kan ha stor betydning:

– Det er noe å komme til, noe å være stolt av. for mange er dette et lys i tunnelen. Dette er så mye mer enn bare fotball, sier han.

Men de understreker at de trenger hjelp av flere for å komme i gang:

– Vi trenger et sted å trene, vi trenger treningstøy og sko, vi trenger baller og drakter, sier boveileder Tom Jacobsen og miljøterapeut i ROP, Malin Haugen, som begge har fått mange positive tilbakemeldinger fra de vanskeligstilte selv. De som har utstyr de kan bidra med, kan levere det på Sunnivahuset.

– Hamar er god på mange ting, og vi må få til dette også, sier Jacobsen, som har et håp om at de skal samarbeide med allerede etablere lag i byen når de bare fått på plass det aller viktigste.

Og går det som samarbeidspartnerne håper på, kan de bli en liten gatefotballturnering i Hamar allerede rundt 17. mai.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.