Hvis de to Hamar-damene får det som de vil, blir det et stort helgeevent på Scandic hotell 15.- til 17. september. Arrangementet Youth Empowerment Summit (YES) 2017 er lagt opp for å styrke unge mellom 16 og 20 år.

– Dette har vært min drøm siden jeg var 15, sier en oppglødd Ida Johanna Aaraas (19) som har startet organisasjonen Youth Empowerment Summit 2017 og leder arrangementet. Hun ble hektet på coaching da hun var på et foredrag med coachen Harry Singha i Hamar. Der fikk hun høre om lederskapeseventer for ungdom internasjonalt. Ikke lenger etter var hun med, først som deltaker, siden som coach.

Therese Dypdalen (43) følte at hun var på jakt etter verktøyer som kunne gi mental og emosjonell styrke. Etter å ha deltatt på flere seminarer i utlandet, ble hun invitert til å jobbe som coach og Harry Sigha. Slik kom hun i kontakt med Ida. Nå er de i full gang med å skaffe forelesere og ikke minst, sponsorer til det de mener er årets viktigste event for unge.

– Målet vårt er at alle skal kunne delta her. Menge unge føler på press og stress. Med de teknikkene de lærer her, bygger de selvtillit og selvfølelse, lærer å bli leder i eget liv og blir kjent med nye folk, forteller Ida.

Therese synes det har vært en opplevelse å se ungdommer som tar tak og som får til det de vil.

–Det er snakk om teknikker som gjør deg mer robust når det røyner på, sier hun.

Men Ida understreker også: – Eventet i september skal ikke bare være foredrag. Her er det teambuilding, kul musikk og mye glede. Det skal bli ei fantastisk helg, sier hun.

Håper er å samle 60 ungdommer til dette første eventet som foreløpig er det første i sitt slag her i landet. Målet er å lage et årlig event for ungdommer.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.