På den nye lekeplassen i Strandgateparken er barna i fri utfoldelse.

De nyter å være ute i aktivitet og lek. Stortingsrepresentant Anette Trettebergstuen, som snart blir mamma selv, synes det er artig å se hvor mye brukt den nye lekeplassen blir.

Nytt program

Det er nettopp aktive og glade barn hun brenner for, som medlem av Arbeiderpartiets programkomité.

Partiet har snart landsmøte, og oppvekst er ett av fire hovedsatsinger. Og det Trettebergstuen er mest opptatt av.

I utkastet til nytt partiprogram vil programkomiteen sikre at alle ettåringer får rett på barnehageplass, innføre makspris på Skolefritidsordningen (SFO) og innføre en bemanningsnorm i barnehagen.

Den tilsier at det skal være én voksen per tre barn under tre år, og én voksen per seks barn over tre år. I tillegg ønsker programkomiteen at halvparten av de ansatte i barnehagene skal ha utdanning som barnehagelærere.

barns utvikling

I dag er det ikke lovfestet noen slik norm, men regjeringen har varslet at de vil sende et forslag på høring denne våren.

Trettebergstuen mener det er et naturlig skritt å gå på kvaliteten i barnehagene, etter at det så å si er full barnehagedekning over hele landet.

– Barnehage er så viktig, for likestilling, for integrering og for barns utvikling. Den er så viktig for at barna skal få en god start på livet og gjøre dem skoleklare, sier Trettebergstuen.

Arbeiderpartiet vil beholde barnehagen som en arena for lek, og vil ikke gjøre barnehagen til en forskole med skolelignende aktiviteter.

Koster en halv milliard

– Men disse forslagene vil koste mye å innføre?

– Ja, og det har vi regnet på. Det vil koste en halv milliard kroner ekstra i året, men de pengene må følge med fra staten slik at kommunene får kompensert, sier Trettebergstuen.

Pengene henter partiet fra reduserte skattelettelser.

Kontantstøtten blir skrotet dersom Ap får det som de vil.

Partiets landsmøte finner sted i Oslo 20. -23. april.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.