• MINGLING: Ordfører Einar Busterud var selvsagt til stede. Her i samtale med Henning Karlsen.

Komiteen for næring, landbruk og plan i Hamar kommune inviterte næringslivet til frokostmøte fredag, og til å gi innspill til hvordan kommunen kan bli enda bedre til å legge til rette for næringslivet.

Og næringslivet stilte opp. Det var dekket til 80 personer hos Volum på CC, og knapt et sete var ledig.

En spennende by?

Der var både næringslivstopper som Terje Haugan og Knut Hage og gründere.

Forretningsdrivende Svanhild Aspen Løkken (driver Siga barneklær) er fornøyd med at kommunen har investert mye i sentrum. Til tross for det, bærer sentrum preg av mange tomme lokaler. Løkken er opptatt av å skape en spennende by.

– At én aktør regulerer brorparten av handelen (CC Hamar, journ.anm.), er jeg ikke sikker på at skaper en spennende by, mener Løkken.

Mathall

Dersom det blir noe av en etablering av en mathall i regi av MjøsAnker, er det noe Løkken bejubler.

Anne Marie Aalstad Laakso driver med eiendomsutvikling i selskapene Espern og Smedvig Eiendom.

De sitter på Espern-eiendommen som de ønsker å utvikle. Der har utviklingen stått i stampe i mange år på grunn av utfordringer knyttet til atkomst.

– Som utbygger trenger vi forutsigbarhet og gjennomføringsevne. Vi er gode på prosess på Hamar. Jeg ønsker meg litt mindre prosess og litt mer handling, sier Laakso.

Utvikler knutepunkt

Espern og Smedvig Eiendom har hele tiden vært klare på at de foretrekker en vestlig jernbanetrasé med dagens stasjonsplassering. Når de utvikler eiendom går de nettopp etter knutepunkter.

– Vi søker kynisk ut fra knutepunkt. Det er kjempeviktig at eiendommene vi vil utvikle ligger tett på jernbanen, og i fem minutters gangavstand. Ut fra det får vi et pulserende næringsliv. Vi må ikke se forbi det vi har, og det som er bra fra før, mener Laakso.

Jane Meyer, som er leder i næringskomiteen, er strålende fornøyd med at så mange fant vegen til frokostmøtet.

– Det er helt fantastisk, og veldig gledelig at så mange ser nytten i en åpen dialog, sier Meyer.

Innspillene som kom fra næringslivet, skal komiteen bruke i sitt videre arbeid med ny strategisk næringsplan, som er under utarbeidelse.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00