Flere mandager framover, i første rekke til påske, samles flere fra Vang Historielag på biblioteket på Ener.

– Ønsket vårt er å lage en sosial møteplass for folk som har interesse for lokalhistorie og som har fri på formiddagen. Her kan vi utveksle historier fra Vangsbygda, kanskje også få tips om bilder og historier som kan ha betydning for bygdebokarbeidet, sier Ola Aas, styremedlem i Vang Historielag.

Han frykter at mye gammel lokalhistorikk kan gå tapt og ber folk ta kontakt før de kaster bilder og gamle papirer.

Slektsgransking

Da krøniken var på besøk, var flere av medlemmene opptatt med slektsgransking. Helge Karset har i lengre tid arbeidet med slekta på Karset gård og fikk god hjelp til å lete bakover i historien.

– Men du vet, når en leter etter en føderådskontrakt fra 19. mars 1811, da er det ikke så lett, sier han.

Historielaget regner med at det er flere som er nysgjerrig på familiehistorien sin, og de hjelper gjerne folk i gang. Tv-programmene om slektsgransking har vakt interesse.

– Men det er ikke slik at en bare kan gå på Statsarkivet og få slektstreet sitt fiks ferdig. Det er mange timers arbeid, sier Ola Aas.

HA-ARKIVET

Inger Johanne Kristoffersen underskriver på det.

– En glemmer tid og sted når en driver med slektsgransking, men det er veldig spennende, sier Kristoffersen, som sjøl har hatt gleden av å gjenforene amerikanere som har lett etter slekta si med etterkommere i Vang.

– Jeg vil gjerne skryte av HA-arkivet. Det er et fantastisk hjelpemiddel for å finne fram til navn etter 1930, sier hun til krøniken.

De sosiale treffene på biblioteket er åpne for alle. Neste treff er mandag 5. februar.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.