Flere mandager framover, i første rekke til påske, samles flere fra Vang Historielag på biblioteket på Ener.

– Ønsket vårt er å lage en sosial møteplass for folk som har interesse for lokalhistorie og som har fri på formiddagen. Her kan vi utveksle historier fra Vangsbygda, kanskje også få tips om bilder og historier som kan ha betydning for bygdebokarbeidet, sier Ola Aas, styremedlem i Vang Historielag.

Han frykter at mye gammel lokalhistorikk kan gå tapt og ber folk ta kontakt før de kaster bilder og gamle papirer.

Slektsgransking

Da krøniken var på besøk, var flere av medlemmene opptatt med slektsgransking. Helge Karset har i lengre tid arbeidet med slekta på Karset gård og fikk god hjelp til å lete bakover i historien.

– Men du vet, når en leter etter en føderådskontrakt fra 19. mars 1811, da er det ikke så lett, sier han.

Historielaget regner med at det er flere som er nysgjerrig på familiehistorien sin, og de hjelper gjerne folk i gang. Tv-programmene om slektsgransking har vakt interesse.

– Men det er ikke slik at en bare kan gå på Statsarkivet og få slektstreet sitt fiks ferdig. Det er mange timers arbeid, sier Ola Aas.

HA-ARKIVET

Inger Johanne Kristoffersen underskriver på det.

– En glemmer tid og sted når en driver med slektsgransking, men det er veldig spennende, sier Kristoffersen, som sjøl har hatt gleden av å gjenforene amerikanere som har lett etter slekta si med etterkommere i Vang.

– Jeg vil gjerne skryte av HA-arkivet. Det er et fantastisk hjelpemiddel for å finne fram til navn etter 1930, sier hun til krøniken.

De sosiale treffene på biblioteket er åpne for alle. Neste treff er mandag 5. februar.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00