Hun arbeider på Utviklingssenteret for sykehjem og hjemmetjenester i Hedmark med lokaler på Finsal. Herfra leder hun et prosjekt i Hamar kommune som har som mål å motvirke ensomhet, passivitet og sosial tilbaketrekning. Mange har allerede kommet et godt stykke på veg: I Seniorlesergruppa som Else Marie Bergseng leder er det 10 aktive lesere som møtes en gang i måneden. Rune Johansen tok initiativ til Seniorkameratene. I løpet av kort tid er det nå 25 medlemmer. De som har anledning, møtes en gang i uka.

– Da går vi en tur i Ankerskogen og avslutter med en kaffekopp. Noen i gruppa har også starta ei golfgruppe, og det er planer om matgruppe, forteller han.

Fem grupper

Prosjektet har fått midler fra Helsedirektoratet, og Stine Hellebergshaugen har som mål å få i gang fem seniorgrupper dette første året.

– I tillegg til de to nevnte gruppene, er det også startet ei trimgruppe i et borettslag. Det har også vært ønske om en filosofikafé, men det er ingen som har tatt på seg ansvar for ei slik gruppe ennå, sier Stine Hellebergshaugen. Hun tar gjerne imot innspill og personer som vil starte gruppene.

Egen app

Ønsker du oversikt over hvilke tilbud som finnes for seniorer, kan du laste ned appen Hei under Hamarregionen. Her ligger senioraktiviteter som egen undergruppe.

– Det finnes mange ulike aktiviteter, men det er mange som ikke finner akkurat det de ønsker seg. Da er det mulighet for å starte ei slik gruppe, sier Hellebergshaugen.

Hun anbefaler besøkende på appen om å registrere sin egen aktivitet. På den måten kan de friste andre til å bli med.

Else Marie Bergseng håper de skal kunne starte ei Seniorlesergruppe til. Her er det mulig å melde sin interesse.

Hun håper også at noen vil ta på seg ansvar for å starte ei gruppe som kan lære bort å ta gode bilder med kameraet på telefonen. Og hvis noen vil ta på seg å lære bort systematisk lagring av bilder så vil hun gjerne bli med.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.