Hun arbeider på Utviklingssenteret for sykehjem og hjemmetjenester i Hedmark med lokaler på Finsal. Herfra leder hun et prosjekt i Hamar kommune som har som mål å motvirke ensomhet, passivitet og sosial tilbaketrekning. Mange har allerede kommet et godt stykke på veg: I Seniorlesergruppa som Else Marie Bergseng leder er det 10 aktive lesere som møtes en gang i måneden. Rune Johansen tok initiativ til Seniorkameratene. I løpet av kort tid er det nå 25 medlemmer. De som har anledning, møtes en gang i uka.

– Da går vi en tur i Ankerskogen og avslutter med en kaffekopp. Noen i gruppa har også starta ei golfgruppe, og det er planer om matgruppe, forteller han.

Fem grupper

Prosjektet har fått midler fra Helsedirektoratet, og Stine Hellebergshaugen har som mål å få i gang fem seniorgrupper dette første året.

– I tillegg til de to nevnte gruppene, er det også startet ei trimgruppe i et borettslag. Det har også vært ønske om en filosofikafé, men det er ingen som har tatt på seg ansvar for ei slik gruppe ennå, sier Stine Hellebergshaugen. Hun tar gjerne imot innspill og personer som vil starte gruppene.

Egen app

Ønsker du oversikt over hvilke tilbud som finnes for seniorer, kan du laste ned appen Hei under Hamarregionen. Her ligger senioraktiviteter som egen undergruppe.

– Det finnes mange ulike aktiviteter, men det er mange som ikke finner akkurat det de ønsker seg. Da er det mulighet for å starte ei slik gruppe, sier Hellebergshaugen.

Hun anbefaler besøkende på appen om å registrere sin egen aktivitet. På den måten kan de friste andre til å bli med.

Else Marie Bergseng håper de skal kunne starte ei Seniorlesergruppe til. Her er det mulig å melde sin interesse.

Hun håper også at noen vil ta på seg ansvar for å starte ei gruppe som kan lære bort å ta gode bilder med kameraet på telefonen. Og hvis noen vil ta på seg å lære bort systematisk lagring av bilder så vil hun gjerne bli med.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00