Sola steiker og folk nyter en rolig ettermiddag på torget i Brumunddal. Over et kafébord på uteserveringen til bakeriet, er Hanne Sofie Holmen engasjert. Hun tror mange ikke er klar over hva Nav har i verktøykassa.

– Vi må bedre møtene med den enkelte. De må kjenne at Nav kan være med på å gi deg muligheter. Vi har utrolig mange verktøy, men Nav har en jobb å gjøre med å vise seg fram, sier den påtroppende Nav-lederen i Hamar.

VANSKELIG ØKONOMI

For torsdag ble det kjent at ringsaksokningen tar over sjefsjobben i Triangelgården etter Roy Skaug, som sluttet før jul. Nav Hamar har i flere år slitt med å holde budsjettene, og har hatt høye utgifter knyttet til utbetalinger til sosialhjelp.

– Hvordan skal dere snu dette?

– Hvordan Nav Hamar tidligere er drevet ønsker jeg ikke å uttale meg om, svarer Holmen til HA.

Men hun forteller indirekte om hvordan tallene kan gå fra røde til grønne. For selv om arbeidsledigheten generelt er lav i regionen, er det mange uføre og det er en utfordring å få unge ut i arbeid.

– Jeg tror vi kan få mange flere ut i lønnet arbeid. Det er et stort potensial der, sier Holmen

OPP AV STOLENE

Og det er her stikkordet samhandling kommer inn i bildet. Den nåværende avdelingslederen i Nav Ringsaker viser til forskning som konkluderer med at arbeidstrening er den beste vegen ut i arbeidslivet. Men da er Nav avhengig av å samarbeide godt med næringslivet, og de må selv være flinkere til å se brukernes muligheter. Derfor må også de Nav-ansatte komme seg opp av kontorstolene.

– Her i Ringsaker har vi vært ute i flere bedrifter og invitert bedriftene til å komme til oss. Ofte er det slik at man har sin egen jobb som referanseramme, hvis man ikke har jobbet mange andre steder, sier Holmen.

– HELSEFREMMENDE

Men det betyr ikke at Holmen er en knallhard leder som skal piske de Nav-ansatte rundt i korridorene.

– Min hovedstyrke er nok relasjonsledelse. Jeg møter mine ansatte som jeg vil at de skal møte brukerne, forteller hun.

Ved årsskiftet var det i Hamar registrert 2046 mottakere av uføretrygd. Det er 0,6 prosent over landsgjennomsnittet.

– Kan flere av disse komme ut i jobb?

– Rett arbeid er helsefremmende for alle, og det å være i jobb er sosialt inkluderende. Jeg har veldig tro på folk, og med de rette mulighetene, vil de fleste lykkes, avslutter den nye Nav-sjefen.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00