Tidlig mandag formiddag er det bare å gå etter lyden på Velferdssentralen i Hamar. Bjørn Kurseth byr på hyggelig oppvarming for ørene med en liten pianokonsert før det er klart for trimmen.

– Slik har det vært i mange år. Hvis det ikke er musikk på forhånd, så blir det etterlyst, sier kona hans, Peggy.

Da Krøniken var på besøk sist mandag, var det åtte godt voksne trimmere som hadde møtt fram. Flere av dem har vært med på denne ukentlige trimmen i mange år. Men etter sommerferien har flere av de faste trimmerne vært syke, og dermed er det blitt litt tynnere i rekkene. Peggy og Bjørn håper at de kan lokke flere nye trimmere.

–Det er litt vanskelig å få eldre mennesker med, men vi får prøve. Det er så mange ensomme der ute. De spiser frokost alene, middag alene og kveldsmat alene. Her kan de møte andre og ha det hyggelig, sier Bjørn Kurseth.

For over 20 år siden var de selv med som nybegynnere på trimmen Friskliv Senior satte i gang. Da ble det arrangert i Ankerskogen. I samband med ombyggingen ble det flyttet til Velferden, og der trives de så godt at de er blitt værende. Det er Frisklivssentralen som står bak.

– Trimmen passer for alle. Kaffesamlingen etterpå er minst like viktig som selve trimmen, sier Peggy Kurseth.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00