Frithetsmarsjen «Walk for freedom» arrangeres i rundt 500 byer i hele verden – på samme dag. Her i landet er det engasjerte unge voksne i 15 byer som vil vise sin solidaritet med mennesker som lever i en eller annen form for ufrihet lørdag 14. oktober.

– Vi vil rette oppmerksomheten mot at det er 27 millioner mennesker rundt i verden som lever i hva vi kan kalle slaveri. Det kan være tvangsarbeid, sexslaveri, barnesoldater, for å nevne noe, sier Cathrine Hovden Nilssen.

I år er det unge voksne fra frikirka og Filadelfia som har tatt initiativet til å arrangere marsjen i Hamar. Men Nilssen understreker at dette ikke er noe eksplisitt kristent arrangement, men en marsj for alle dem som vil stå opp for dem som lever i ufrihet.

Selv er hun veldig engasjert i saken og håper at marsjen skal vekke bevissthet hos enda flere.

– Det er fælt at det er så mange som utnytter og selger mennesker av ren grådighet. Og en må virkelig vite hva en skal se etter for å oppdage dem som lever i ufrihet, sier hun.

Det er den verdensomspennende organisasjonen A21 som arrangere marsjen. Det er en av flere organisasjoner som samler inn fakta og legger ut filmbiter for å dokumentere sine opplysninger.

I Hamar starter marsjen ved Café Uno midt på dagen. Deltakerne går kledd i svarte T-skjorter som viser at de går «Walk for freedom».

Marsjen går bort gågata, ned i Strandgata og til kulturhuset der det blir holdt appell.

Marsjen er gratis, men inntekter av T-skjorter og eventuelle frivillige gaver går til A21 og det arbeidet de gjør.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.