Sammen med kona, Maja Almlid og ekteparet Pål-Erik Langøigjelten og Bente Sund Langøigjelten utgjør han styret for foreningen Hamarløpet. Årets løp arrangeres 26. mai, og Espen Almlid håper på god oppslutning. Jo flere som løper, desto større blir overskuddet. I fjor ble det 32.000 kroner som gikk til Idrettsgruppa Full rulle i foreningen «Ups & Downs» Året før ga de 30.000 kroner til Barnekreftforeningen.

– Vi er veldig takknemlig for at dere tenker på oss i år. Det koster mye penger å arrangere julekveld på Gregers. Uansett hvor stor summen blir så kommer det godt med slik at vi kan kjøpe gaver til alle, sier Anne Thingstad Eriksen på Hamar Frivilligsentral. De arrangerer kvelden sammen med Hedmark Røde Kors og i fjor var det 123 julegjester på Gregers.

Over 400 stilte til start i det 10 kilometer lange Hamarløpet i fjor. Espen Almlid og kyndig tidtaker Erik Grøndalen håper på minst like mange i år. Som i fjor er det start ved Skibladnerbrygga og løypa går i snilt og flott terreng langs Mjøsa.

Hamarløpet ble startet av Espen Almlid og en kameratgjeng i 2003 og de møttes årlig til løp fram til 2009. Da tok barn og familieliv over, før familiene Almlid og Langøigjelten startet på ny frisk i 2013.

– Våre klare formål er å gjøre noe som får folk opp sofaen, skape liv i Hamar og så vil vi gi overskuddet til et godt formål, sier Espen Almlid.

De som stiller til start er en god blanding av trente og utrente, og Almlid vil gjerne ha med enda flere av dem som bruker mer enn en time.

– Uansett hvor lang tid en bruker, så vinner en over den som sitter hjemme i sofaen og koser seg, sier Erik Grøndalen.

I år har de sørget for hornmusikk fra Gjøvik på Skibladnerbrygga to timer etter start så denne gangen kan en bruke ekstra god tid.

Les også
SPORT Se om du ser noen kjente i bildegalleriet fra Hamarløpet her.
Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.