Det var smil og latter da KrFs generalsekretær Hilde Frafjord Johnson besøkte Barnas stasjon i Hamar tirsdag ettermiddag.

Men bakteppet er langt mer alvorlig. Bare Telemark, Oslo og Østfold har, ifølge statistikk fra Statistisk sentralbyrå, høyere barnefattigdom enn Hedmark. Med sine 12 prosent av barna i fattigdom ligger Hedmark triste to prosent over landsgjennomsnittet.

Hedmarks andel fattige barn er også blant de raskest voksende i landet; bare Telemark og Østfold kommer dårligere ut.

20 MILLIONER

Disse tallene var også noe av bakteppet for at den profilerte KrF-politikeren besøkte Hamar tirsdag.

Barnas stasjon i Hamar sentrum drives av Blå Kors og har vært i drift siden 2009. Den henvender seg særlig mot småbarnsfamilier der foreldrene sliter med problemer som rus eller psykiatri. Og som trenger hjelp med å få familielivet på skinner.

– KrF har bedt om en økning på 20 millioner kroner i revidert nasjonalbudsjett for å styrke de eksisterende barnas stasjon, og åpne flere. Vi ser på dette som et viktig tiltak nettopp mot barnefattigdom, sier Frafjord Johnson til HA.

– Barnas stasjon er da også noe vi har kjempet for gjennom flere budsjettprosesser.

– MER RESSURSER HIT

– Vi har jo lagt merke til at Hedmark ikke kommer så bra ut på barnefattigdom. Det er litt derfor jeg vil kjempe for økte ressurser for eksempel til barnas stasjon på Hamar. De som trenger det mest må få mest, sier Frafjord Johnsen.

I tillegg til Barnas stasjon, peker hun også på bidrag til Røde Kors sitt arbeid med å få barn av fattige foreldre ut på ferieopplevelser om sommeren.

LANDETS TREDJE

Barnas stasjon i Hamar, som altså ikke må forveksles med barnehuset, var landets tredje i sitt slag etter Fredrikstad og Trondheim.

– Vi er et lavterskeltilbud til familier med barn mellom null og seks år som sliter og kanskje trenger litt støtte og et sted å dra til.

Det sier Kjærsti Bakke på Barnas stasjon til HA.

Gjennom blant annet ulike grupper foreldrene kan delta i prøver Barnas stasjon å sette i verk tiltak som fungerer.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.