I disse dager klargjør hun et kontor i Storhamargata 32 for å starte «Trines mat og helse». Tre dager i uka vil hun drive individuell veiledning i hvordan en ved hjelp av bevisste valg av mat kan få en bedre hverdag. Hjemmesiden er allerede klar.

Det måtte en MS-diagnose til før interessen for mat ble vekket.

– Jeg hadde ikke noe bevisst forhold til mat. Jeg slet med vekta, spiste en del halvfabrikata og var veldig glad i sjokolade. Men jeg var sliten, hadde problemer med magen, og så fikk jeg MS-diagnosen, forteller Trine Høgsveen.

Hun begynte å lese om mat og autoimmune sykdommer og begynte å legge om kostholdet. Etter kort tid oppdaget hun at energien kom tilbake, plagene ble svekket. Interessen for mat førte til at hun bestemte seg for å utdanne seg til ernæringsterapeut og har fått mange aha-opplevelser og verktøy til både egen bruk og til å veilede andre.

Høgsveen understreker at det ikke er snakk om ekstreme omlegginger:

– Mange kjenner nok på at de i perioder mangler energi og at de kanskje har mageproblemer uten at de er syke. For mange kan det være snakk om små endringer, sier Trine Høgsveen, som nå sverger til å lage maten fra grunnen av for å ha kontroll over hva hun og familien spiser.– Men det er vanlig mat som du kan kjøpe på butikken. Jeg bruker bare litt mer tid på planlegging enn før, det blir fort en vane.

Trine Høgsveen skal fortsatt jobbe halv uke som optiker i Brumunddal i tillegg til å ha praksis som ernæringsterapeut. Hun har som mål å holde kurs i tillegg, gjerne i enkel matlaging.

– Men jeg er som andre, det skal gå fort og jeg er ikke kokk. Med rene råvarer og planlegging kommer en langt, sier Trine Høgsveen og innrømmer: – Jeg spiser fortsatt sjokolade, men ikke så ofte som før …

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00