Det statlige selskapet Nye Veier har tatt over planleggingen av ny firefelts E6 gjennom Hedmark fra Statens vegvesen.

Deres mandat er å bygge mest mulig veg for pengene, og de går gjennom alle de tekniske løsningene i jakt på innsparinger.

Bygge billigere

I Stange var det harde fronter rundt endringer på Uthus-krysset. I Hamar har nå Nye Veier søkt om dispensasjon for å bygge en annen løsning for støttemuren som er planlagt mellom ny E6 og Skeidar-bygget. I reguleringsplanen som ble vedtatt i 2014, har kommunen vedtatt en trinnvis støttemur.

I stedet vil Nye veier sette opp en 8 meter høy mur uten trinn mellom Plantasjen og vegen.

Må rive tilbygg

Plantasjens glasstilbygg må rives uansett, men det blir plass til flere parkeringsplasser i Nye Veiers forslag samt at varetransport fortsatt kan passere forbi dette hjørnet.

Nye veier skulle orientere formannskapet om søknaden onsdag, men de hadde ikke tid til å stille, så i stedet måtte teknisk sjef Kjetil Wold Henriksen ta orienteringen for dem.

Ble forkastet

Arealplanlegger Tor Harald Tusvik sier at spørsmålet rundt utforming av en slik støttemur var oppe under arbeid med reguleringsplanen, og en slik høy støttemur ble forkastet.

– Vi var opptatt av en god helhetlig løsning. En slik høy mur vil være synlig fra flere steder. Vi har betenkeligheter med dispensasjonssøknaden, sa Tusvik.

Leder for byggesaksavdelingen Børge Jacobsen mener det heller ikke faglig sett er grunnlag for å gi dispensasjon, og at nye Veier ikke kommer med nye momenter i saken.

Kun Høyre-politiker positiv

Av politikerne som tok ordet, var det kun varaordfører Knut Fangberget (H) som var positiv.

– Jeg synes de skal få lov til dette, sa Fangberget.

Tidligere har kommunen gitt fra seg en ny kryssløsning i Vien-krysset, og en gangtunnel for gående og syklende under E6.

– Hvis Nye veier vil ha denne løsningen, må de by på noe annet. Jeg synes vi har strukket oss langt på flere punkter, sa ordfører Einar Busterud (BBL).

Arbeiderpartiets Morten Aspeli synes saken er enkel.

– Det er lagt ned mye tid og ressurser i reguleringsplanarbeidet. Det har ikke kommet noen nye opplysninger, påpekte Aspeli.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.