Ringnes fra Stange går hardt ut mot de mulige flytteplanene.

– Blæstad er en unik merkevare innenfor landbruksutdanningen, og tiltrekker seg studenter fra hele landet. Her drives et ambisiøst landbruk med god tilgang på høyt kvalifiserte forelesere og dyktige lærere i de praktiske fagene, sier han.

Ringnes mener det er usannsynlig at de som underviser på Blæstad i dag vil flytte til Stor-Elvdal.

– Derfor må tilbudet på Blæstad ligge her. Forslaget om flytting må skrinlegges så snart som mulig, sier han.

Ringnes mener høgskolen må sette seg godt inn i hvilke konsekvenser en eventuell flytting vil få for landbruket.

– Høgskolen har selvfølgelig ansvar for sin virksomhet, men også en statlig høgskole må forstå og finne sin rolle i det samfunnet som den er en del av, sier han.

Også Stein Enger, leder ved Hedmarken Landbrukskontor, støtter kritikken mot flytteplanene. Han har selv kontor på Blæstad, og deltar aktivt i både undervisning og annet samarbeid ved høgskolen.

– Jeg er helt enig med studentene som uttalte seg i torsdagens HA. Her handler det om å bevare et sterkt fagmiljø i et aktivt jordbruksområde.

Tirsdag er det duket for åpent seminar ved Campus Blæstad. Her vil studenter, ansatte og andre deltakere kunne presentere sine synspunkter. En av deltakerne er landbrukssjef Enger.

– Jeg har informert våre tre ordførere i Hamar, Stange og Løten, slik at vi kan delta sterkere i diskusjonen, sier han.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.