Stangevegen må heves for at vegen skal kunne krysse over ny jernbanetrasé. De røde ballongene mange vegfarende har sett ved Stangebrua, og som Briskebyen vel har hengt opp, er ment å illustrere topp-punktet på ny vegbru (kote 136 meter over havet på det høyeste).

Per Magnar Klomstad i Statens vegvesen redegjorde på innsigelsesbefaringen torsdag om deres syn på jernbaneplanene gjennom Hamar. Statens vegvesen har ikke lagt ned noen innsigelser, men de har frarådet det østre jernbanealternativet.

Stangevegen må stenges i perioder, og de 12.500 bilene som passerer der i døgnet må finne andre ruter mellom Hamar og Bekkelaget.

– De vil bruke Kjonerudvegen til Vangsvegen, som vil få 30.000 biler i døgnet, og ikke vil klare å ta unna, mener Klomstad.

Vangsvegen blir berørt ved at det må bygges ny bru for jernbanen som skal krysse over. I området Furnesvegen/Smeby blir vegen berørt av tunnelpåslag.

Den nye Stangevegen må heves, og stigningen på fem prosent er for å imøtekomme krav om universell utforming.

Vegen skal bygges med gang- og sykkelveg, men Statens vegvesen tror brua blir opplevd som for bratt, slik at mange heller vil ta bil enn å gå eller sykle over.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.