– Én gang til ...?

Jørgen Göcgenci Jakobsen ser litt nølende ut, men bestemmer seg brått for å hoppe uti det iskalde vannet enda en gang. Hva gjør man ikke for å komme på trykk i lokalavisa ...

Den innflyttede hamarsingen fra Lurøy i Nordland hutrer fælt idet han spurter inn i teltet for å tørke seg og få på seg varme klær. Denne dagen isbader han for aller første gang.

– Hvor kaldt er det i vannet?

– De sier det er fire grader, men det føles mer som INGEN!

Aktiviteter for hele familien

Isbaderen Jakobsen var bare én av veldig mange som tok turen ut på mjøsisen i forbindelse med lørdagens aktivitetsdag ved Koigen.

De frammøtte kunne blant annet fiske, gå på skøyter, spise pølser, bade – eller bare nyte sola.

Rundt et hull i isen finner vi Knut Ove Mjørud Hansen med sønnen Mats Mjørud Lundsbakken (2) på fanget. Sammen prøver de fiskelykken – men foreløpig uten særlig hell.

– Vi satser vel på abbor, mort eller gjedde. Det er en konkurranse, og vi vil jo helst ha gevinst. Vi er i hvert fall heldige med været, smiler Hansen.

– Men det spørs om vi ikke må en tur innom Knutstad & Holen ...

Kaffe og Kvikk Lunsj

Litt nærmere land sitter tre damer og en mann på en benk og nyter finværet.

– Det er så trivelig å bare nyte været og se på folk. Nå våkner Hamar endelig fra vinterdvalen, jubler Lajla K. Rasmussen.

– Dere går ikke på skøyter ...?

– Å nei, vi er for gamle for den slags. Vi la opp mens vi var på topp, ler Aud Arnesen.

Mjøs-makrell til middag?

Rett ved siden av sitter Karoline Cornejo (8) og kikker på fiskesnøret som forsvinner ned i det mørke dypet.

– Det tar jo 100 år å få fisk, utbryter hun oppgitt.

– Jeg har lyst på en makrell, fortsetter hun med målrettet stemme.

Selv om ikke fangsten var noe særlig å skryte av denne dagen, virket det som om folk hadde en svært trivelig dag i den varme vårsola på Mjøsa.

Med dette erklærer vi herved badesesongen for åpnet. God fornøyelse!

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.