Vien gård er ikke nevnt konkret i utkastet, men det er liten tvil om at Vien gård kan tolkes inn i sammenhengen. Ved siden av å stille krav om positiv samfunnsnytte, heter det at det skal vurderes krav om nydyrking der jordbruksareal omdisponeres. Så er det et spørsmål om hva som legges i ordet «positiv samfunnsnytte».

Wetten-familien som eier Vien gård har helt siden 2008 jobbet for en omregulering av den E6-nære gården. De ønsker å legge til rette for nye boliger og handelspark på arealet. Leder Thomas L. Jørgensen i Hamar Ap var i HA 2. januar en varm tilhenger av å omregulere Vien gård, men etter det HA erfarer er det delte meninger om dette internt i partiet.

– Vi er ikke i havn med Vien gård. Vi skal ha et medlemsmøte i mai hvor vi skal diskutere jordvern, sier Grete Solli (Ap).

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.