I forhandlingene med Venstre og KrF ble midler til planlegging av jernbane økt med 280 millioner kroner.

Flertallet i Stortingets transport- og kommunikasjonskomité forutsetter at de ekstra midlene benyttes til å sikre fortsatt framdrift i planleggingen av hele InterCity til Halden, Skien og Lillehammer.

Men om dette innebærer at Jernbaneverket har nok penger til å lage reguleringsplaner for hele strekningen fra Sørli til Brumunddal, slik at utbyggingen kan nå Hamar i 2024, er fortsatt uvisst.

– Vi har fortsatt ikke fått bekreftet inndeling av planmidler på de ulike strekningene, opplyser planleggingssjef Lars Eide for strekningen Sørli til Lillehammer til HA onsdag.

Sendt fra min iPhone

Den 14. des. 2016 kl. 09.50 skrev Eli Johanne Haugen :

Hei

Er JBV klar til å si noe mer om bruken av bevilgede planmidler til IC?

Vi lurer jo på om det nå blir nok penger til å regulere hele dobbeltsporstrekningen fra Sørli til Brumunddal, og KDP (?) fra Brumunddal til Lillehammer?

Er framdriften på planlegging dermed sikret slik at dobbeltspor kan nå Hamar i 2024 og BR dal i 2026?

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.