• TRE­VERK: De gam­le ra­dio­ene har fått en vak­ker, gyl­len far­ge.

– Dette er selve gromgutten!

Eiliv Sandberg løfter opp en bærbar Tandberg TP43-reiseradio fra slutten av 60-tallet.

– Du vet, i 1969 ble denne kåret til verdens beste reiseradio. Det er fortsatt lyd i den, bare hør her …

De varme tonene fra lokalradioen strømmer ut gjennom den snart 50 år gamle boksen. Men, etter at NRK og de kommersielle kanalene stengte FM-nettet tidligere i år, har det ikke vært like moro å være radioentusiast på Hamar vest.

– Det er litt trist, for dette er virkelig noen gamle klenodier. Jeg synes det er synd at FM blir borte, men må bare akseptere at verden går fort videre.

Sandberg kan riktignok koble til DAB-adaptere som gir riksdekkende radiolyd gjennom Tandberg’en, men det blir ikke den samme opplevelsen.

– DAB har mye dårligere lyd. Både kvalitet og dynamikk lider når alt er komprimert, sier han – og skuler skeptisk bort på den nye radioen i bokhylla.

Plutselig føles det ikke veldig realistisk at HA skal skrive noen varm og nostalgisk krønik om denne lille plastdingsen i år 2065 … Nå havner Sandbergs gamle radioer på bruktmarkedet. Eieren er vemodig.

– Mor og far kjøpte denne på 60-tallet. Dette er restene av et stykke norsk teknologihistorie som for lengst er vekk. En æra er ugjenkallelig borte, men minnene består. En gang var vi i Norge best i verden til å bygge radioer, avslutter Sandberg.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.