Det var i mangel av inndekning at Regnbuealliansen (By- og bygdelista, Sp, Venstre, MDG og Høyre) foreslo og fikk vedtatt budsjettkutt i velkomstklassene.

Med omfanget på kutt som var forutsatt i juni, ville de tre velkomstklassene på Prestrud og Ridabu barneskoler samt på Børstad ungdomsskole måtte ha avviklet fra 1. januar, og barna ville blitt overført til sine nærskoler.

Avlyser kutt

Fra Regnbuealliansen kom det tidligere i høst signaler om at de ikke ønsket å avvikle velkomstklassene likevel. Onsdag presenterte rådmann Bjørn Gudbjørgsrud sitt budsjettforslag. Her har han tilbakeført 1,8 millioner kroner til velkomstklassene.

Sjef for opplæring og oppvekst Anne-Grete Melby bekrefter at det sammen med de 1,2 millioner kronene som var tilbakeført til skole, er nok til å videreføre velkomstklassene på dagens nivå.

Utvikle kvaliteten

Melby er veldig godt fornøyd med forslaget og konstaterer at det nå er ro i organisasjonen. Tillitsvalgte og ansatte reagerte til dels kraftig på det brå nedleggingsforslaget.

– Det betyr at vi nå kan jobbe med kvaliteten på tilbudet, sier Melby.

Hun sier at de kontinuerlig jobber med å forbedre og utvikle tilbudet.

Økonomi stabilisert

Budsjettforslaget for øvrig vil neppe påkalle fakkeltog. De fleste kuttene fra juni videreføres, men økte inntekter grunnet befolkningsvekst gjør at det ikke er behov for ytterligere kutt.

En del områder styrkes noe, som aktivitetsplikten i Nav, hjemmebasert omsorg og barnevern.

Rådmannen har lagt inn husleie til ny skatehall på Hamjern. Forslaget om å legge ned Hamar flyplass ligger fast. På investeringssida foreslår rådmannen å berede grunnen for et nytt sykehjem som påbegynnes i 2023.Det er satt av investeringsmidler til å bygge ut Greveløkka skole.

Ekstern gjennomgang

Han ønsker også å få kommunestyret med på å bestille en ekstern gjennomgang av helse- og omsorgstjenesten tilsvarende den som ble gjennomført for Ankerskogen svømmehall tidligere i år.

Rådmannen vil blant annet undersøke om dagens organisering i omsorgsdistrikter er det mest effektive. Også i 2014 ønsket daværende rådmann å gjennomføre en slik gjennomgang, men saken ble den gangen lagt bort.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.