I dag la rådmann Bjørn Gudbjørgsrud i Hamar kommune fram sitt forslag til kommunebudsjett for 2017.

I juni var det en stor sak at de tre velkomstklassene i Hamar-skolene ble vedtatt nedlagt. Hamar kommune har i dag egne klasser for språkopplæring for elever med minoritetsbakgrunn. De ligger ved Prestrud og Ridabu barneskoler og Børstad ungdomsskoler. Nå foreslår altså Gudbjørgsrud å tilbakeføre 1,8 millioner kroner til oppvekst for å videreføre velkomstklassene.

Budsjettforslaget for øvrig byr på en liten reduksjon i eiendomsskatten til husholdningene. Kommunens økonomi har styrket seg gjennom året, og det ligger ingen nye og dramatiske kuttforslag på bordet.

Reisevaksinekontoret foreslås også opprettholdt ved å øke prisene ut til brukerne. I juni var det foreslått nedlagt, men gjennom en moderat prisøkning kan tilbudet opprettholdes.

- Veldig bra. Nesten så det er vanskelig for oss politikere å finne på noe smartere, kommenterer Geir Byberg (KrF).

- Vi står nå i en gunstigere situasjon enn i juni. Vi må være klar over at innbyggerveksten kan utløse en ny skole med mer. Når vi nå har fått en økt takt i befolkningsvekst, får vi betalt for investeringene vi har gjort i byattraktivitet, mener ordfører Einar Busterud (BBL).

Budsjettet bruker å behandles i kommunestyret i det siste møtet før jul, som er 21. desember. 

Rådmannen foreslår også å starte byggingen av et nytt sykehjem i 2023. Det må innarbeides cirka 60 millioner kroner til drift av et nytt sykehjem som kan stå ferdig i 2024. Hvor et nytt sykehjem skal ligge, er det ikke sagt noe om så langt. Hamar kommune fikk i fjor hånd om området etter Ankerskogen videregående skole. Her skal det kjøres en reguleringsprosess, men det som er sagt så langt er at området skal reguleres til tjenesteformål eventuelt i kombinasjon med bolig. Denne prosessen er ikke startet.

Les også
DEBATT Hamar kommunes økonomi
Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.