Situasjonen er håpløs. Det er umulig å komme seg gjennom brøytekanten og inn på fortauet med rullestol. Og om hun kommer seg inn på fortauet, så risikerer hun å bli innestengt.

– Det har jo hendt at jeg bare blir stående og spinne, sier Hilde Pedersen.

Hun bor i en moderne leilighet i Strandvegen. Det er bare noen hundre meter til Maxi, som er hennes nærbutikk – men ferden dit lar seg knapt gjennomføre vinterstid.

Redd

– Det er umulig å komme over brøytekantene. Det betyr at jeg noen ganger må kjøre vegen, og da er jeg redd både busser og trailere. De kjører jo ikke akkurat sakte, heller, sier Hilde.

Det er lett å forstå hva hun mener. Når vi tar bilder til reportasjen, så kommer akkurat bussen – og vi havner i en svært ubehagelig situasjon.

– Jeg bor her på tredje året, og dette har vært et problem for det meste, sier Hilde.

Og:

– Jeg har jo mange ganger hatt lyst til å utfordre ordfører Busterud på dette, da, sier hun – og forteller at hun ble oppfordret til å stille opp i avisa.

Kan løses

– Hvordan kan dette løses? Er det så enkelt som at de som brøyter husker å lage åpninger mellom fortauet og vegen, slik at det er lettere å komme over?

– Ja, det vil jeg tro, sier Hilde.

– Noen ganger er det jo åpninger, men det er sjelden.

Beklager

Vegforvalter i Hamar kommune, Steinar Bjørnstad, sier i en kommentar at dette burde vært ivaretatt fra kommunens side.

– Det skal være farbart for alle, og jeg er glad for at folk sier fra, sier Bjørnstad.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.