Simen Amundsen (17) og Gyda Emilie Faaberg (16) ser fram til å delta i konkurranse med 12 andre korps og vise hva de kan. Korpset stiller i 3. divisjon og regner med at det kan være stort sprik blant de beste og mindre gode korpsene. Men det blir morsomt å prøve seg, mener de to.

– Jeg synes det er noe av det artigste med å være med i korps, store konserter og konkurranser, sier Gyda Emilie Faaberg. – Det blir artig å høre de andre også, mener Simen Amundsen.

Selv har hun vært med i åtte år, mens Simen er med på 11. året. Årlig har de vært med på Jømna/Heradsbygd-cupen og har gjort det ganske bra.

Hovedkorpset teller 20 medlemmer, men det er 16 musikere som har anledning til å bli med til NM. I tillegg har Vang et juniorkorps med 26 medlemmer, og de skal også få være med til Larvik. De 14 aspirantene har hatt sin årlige tur til Hunderfossen.

Nylig hadde Vang skolekorps rekrutteringskonserter rundt på flere skoler i Vang sammen med musiker og tryllekunstner Haakon Esplo. Det slo tydeligvis an: Det har allerede meldt seg 21 nye aspiranter!

– Vi tar imot alle som har lyst å bli med oss, sier korpsleder Thomas Amundsen.

– Korps er veldig sosialt og morsomt. Her hos oss er det ingen benkesitting, her får alle bli med, sier Simen Amundsen og Gyda Emilie Faaberg.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.