Kommunaldepartementet skal fatte vedtak om framtidig jernbanetrasé gjennom Hamar.

De har bestilt tilleggsutredninger for både det østlige og det vestlige traséalternativet fra Bane Nor, og disse skal presenteres på et møte i departementet 19. juni hvor også politisk ledelse og saksbehandlere fra Hamar kommune er invitert.

Lokale politikere har en forventning om at det kommer et vedtak før sommerferien, i månedsskiftet juni/juli, men det kan ikke Laabak bekrefte overfor HA.

– Det kan ikke sies noe mer om når den gjenværende delen av innsigelsessaken vil være ferdigbehandlet, skriver han i en e-post til HA.

Det er uansett knapt med tid for tre andre departementer til å gi sin tilråding til kommunaldepartementet før sommeren.

Kilder i det politiske miljø sier til HA at dersom regjeringen kommer til en annen konklusjon enn det kommunestyret i Hamar har gjort (det østlige alternativet), vil det ikke bli fattet noe vedtak før stortingsvalget 11. september.

Dette ut fra at et slikt vedtak vil gjøre det vanskeligere for lokale Høyre-politikere å drive valgkamp i Hamar.

Hamar Høyre har gått til valg på at jernbanen skal flyttes ut av strandsonen.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.