– Vi går tilbake til mye av det samme som før, og vil åpne klokka 10 alle dager. Ting er i utvikling hele tiden. Vi har også fått noen reaksjoner fra kundene etter endringene, sier daglig leder på Ankerskogen Morten Lillehagen.

Som HA skrev om tidligere i år, innførte Ankerskogen nye åpningstider fra 1. august. På hverdager ble åpningen flyttet fra klokka 10 til klokka 12, mens de i helgene stengte en time før, klokka 17 mot klokka 18 tidligere. Fra 1. januar går de tilbake til de gamle åpningstidene.

– Da vi kuttet i åpningstidene i august, var det blant annet på grunn av bemanningen og rutinene vi hadde. Vi så ingen annen mulighet for å få det til å gå opp, sier Lillehagen.

Lavere besøk

Lillehagen forteller at siden omleggingen i august har de jobbet med hvordan de kan endre måten de jobber på.

– Vi ha snudd alle steiner for å se om vi kunne jobbe mer smart. Vi måtte ha mer tid for å finne en god løsning, og derfor har det vært en overgangsperiode mens vi jobbet med nye løsninger, sier han, og legger til at det kreves en viss varslingsperiode til de ansatte for å legge om turnusen, og at de derfor ikke har mulighet til å gjøre store endringer veldig raskt.

Ankerskogen fører løpende statistikk over antall besøkende, og har opplevd en liten svikt i to av tre måneder etter omleggingen.

– I august hadde vi faktisk en økning sammenlignet med august i fjor. I september var det litt svikt sammenlignet med året før, men det var også en spesiell måned værmessig, og vi er jo veldig værømfintlige. Også i oktober var det litt lavere besøk, men det har ikke vært store endringer, sier Lillehagen.

I rådmannens forslag til budsjett for kommunen i 2017, ligger det inne et forslag om midler til ombygging av Ankerskogen, slik at administrasjonen kan flyttes til 1. etasje, og det blir mer plass til treningssenteret i 2. etasje.

Fleksibel trening

Lillehagen har forståelse for at endringene som ble gjort i august har hatt betydning for kundene, og at de håper mange blir fornøyd når de nå går tilbake til utgangspunktet.

– Med rundt 340.000 besøkende hvert år, er det klart en del må legge om rutinene sine med andre åpningstider, og noen synes det er dumt. Målsettingen vår er at kundene skal bli fornøyde, sier han.

I tillegg til å gå tilbake til gamle åpningstider i svømmehallen, vil det også bli mer fleksible åpningstider på treningssenteret fra nyttår.

– Vi jobber med et nytt elektronisk låsesystem som gjør at medlemmer kan trene utenfor åpningstidene. Tidsrommene det vil gjelde i må vi komme tilbake til, sier han.

Les også
Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00