– Vi merker at det er høysesong nå, og vi er klare for julerushet, sier Stein Rune Høines som er eier av Gullkorn ølbar.

Ølbaren i Hamar har nå hatt åpent i et drøyt år, og har blitt godt mottatt av befolkningen.

– Besøket har vært veldig bra her siden åpningen, og vi har hatt for lite plass. Det har kommet maxitaxier med folk fra et godt stykke unna, og da har det vært kjedelig å måtte si nei til dem i døra, sier Høines.

Utvider

Nå har de utvidet lokalene med et nytt rom der det skal være plass til rundt 40 gjester. Totalt vil det bli plass til om lag 100 gjester etter utvidelsen.

– Når vi fikk muligheten til å overta her, måtte vi bare gjøre det. Vi skal bruke den nye delen på kvelder der det er mye folk. I tillegg tenker vi å bruke det til ølfaglige arrangementer som for eksempel ølsmaking og ølquiz. Det er noe vi ønsker å ha mer av, sier han.

Nå håper han det skal bli slutt på at man må si nei til noen i døren fordi det er fullt.

– Det har nok vært en oppfatning om at det har vært vanskelig å komme inn her på grunn av plassen. Nå skal vi kunne si ja til flere som vil inn her, sier han.

Beholder stilen

Gullkorn har hele vegen satset på en nostalgisk stil i sine lokaler. Det vil de fortsette med også i den nye delen.

– Vi må spille på lag med denne gamle, rare bygningen, og vil bruke møbler som passer og gamle ting. Vi vil også bevare intimiteten vi har her. Det virker som folk setter pris på det, sier Høines.

Noen endringer vil det bli i lokalene, men det vil ikke bli gjort før på nyåret.

– Det skal gjøres noe med gulv og møbler blant annet. Vi vil bruke tid til å få alt på plass, sier Høines.

Stor ølinteresse

Han forteller at de er godt fornøyd med det første året etter åpningen i Hamar.

– Vi er mest fornøyd med måten vi har blitt tatt imot på. Folk har gitt veldig mye gode tilbakemeldinger, sier han.

Høines mener det var på høytid med en ølbar i byen.

– Det var på overtid med å få et sånt sted. Det koster jo å drive det, men det er verdt det. Mange setter pris på at vi har kommet hit, sier han.

Han forteller at det er stor interesse rundt øl i byen nå.

– Ølinteressen er stor overalt, og kanskje spesielt i Hamar. Jeg har lyst til å tro at det kanskje kan ha noe med historien å gjøre også, forteller han.

Les også
Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.