Saken ble utsatt i en uke, og blir behandlet i et ekstraordinært formannskapsmøte 21. juni, før kommunestyret samme dag.

Saken har sin bakgrunn i at Arthur Buchardt vil bygge et 27 etasjers hotell på Tjuvholmen i Hamar, og at han har inngått en avtale med kommunen om dette. Det har fått eiendomsutviklere i byen til å reagere kraftig. 

Utsettelsen ble imidlertid ikke gjort uten en lang diskusjon, som varte i rundt en time. Rådmann Bjørn Gudbjørgsrud måtte svare på en rekke kritiske spørsmål fra formannskapsmedlemmene.

ÅPENT UTFALL

Ut fra diskusjonen i formannskapet onsdag formiddag, er det helt åpent om avtalen som er inngått med Arthur Buchardt og hans selskap vil bli godkjent politisk om en uke. Mange rundt bordet sa at de trengte litt mer tid til å diskutere og la saken modne.

Rådmann Bjørn Gudbjørgsrud sa i sin redegjørelse at saken var motivert ut fra et sterkt ønske om å utvikle Hamar, og at et nytt hotell med konferansefasiliteter kan bidra til det. Han mener at et hotellprosjekt på Tjuvholmen kan øke mulighetene også for andre interessenter på Tjuvholmen. Han gjentok sitt budskap som HA brakte onsdag, at avtalen er inngått i tråd med EØS-avtalen og konkurransereglene.

Geir Byberg (KrF) var en av de fremste kritikerne i formannskapet onsdag. 

- Det er mulig det går an å finne et juridisk smutthull for å si at dette er greit, men dette handler mer om forutsigbarhet og politikk, mente Byberg.

FIKK OGSÅ ROS

Men rådmannen fikk også ros for sin offensive holdning.

- Jeg er enig i ambisjonene for Hamar, men er det gjort sonderinger med andre aktører? Jeg tror både politikere og opinion har behov for å la det synke litt, sa fungerende gruppeleder for Høyre, Michael Oreld.

Helge Hafsahl Karset (BBL) er glad for at det skjer noe.

- Det er satt på dagsordenen, og forhåpentligvis vil dette ende med noe positivt for Hamar, tror Karset.

Hamar Arbeiderparti haddemed seg et endringsforslag til møtet onsdag, som lød på å åpne for konkurranse om tomta, og la flere aktører slippe til. Siden saken ble utsatt, ble ikke forslaget fremmet. Ap vil ta en ny runde om saken på sitt gruppemøte til uka, ifølge gruppeleder Grete Solli.

Styreleder Monica Haugan og administrerende direktør Tron Sanderud i Utstillingsplassen Eiendom  overvar diskusjonen i formannskapet. Sanderud oppsummerte det som en god diskusjon med mange synspunkter.

- Jeg skjønner ikke at rådmannen vil skape mer konkurranse gjennom å begrense konkurransen. Vi tåler konkurranse vi, men da skulle vi gjerne hatt et startnummer, sier Sanderud.

Utstillingsplassen er en av flere aktører med interesse for å utvikle Tjuvholmen, men de føler seg altså helt satt på sidelinjen av rådmannen og opsjonsavtalen som er framforhandlet med AB Invest. 

 

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.