Det opplyser Arild Berg, som 1. januar tiltrådte som ny leder for bosetting og kvalifisering i Hamar kommune. Arbeidet med utredningen er i gang, og Berg tar sikte på at den blir ferdigstilt i løpet av våren.

– Vi vil vurdere dette ut fra pedagogiske, økonomiske og personellmessige konsekvenser. Integreringsfaktoren er også viktig, og vi vil innlede en dialog med Hedmark fylkeskommune for å få bedre innsikt i tilbudet de tilbyr denne målgruppen, sier Berg.

Kommunens overordnede målsetting er at flyktninger og innvandrere skal blir kvalifisert for arbeid og bli økonomisk selvhjulpne.

Berg sier det også er aktuelt å innhente erfaringer fra hvordan andre kommuner har organisert dette feltet.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.