Niendeklassingene Robert Ponosheci og Eline Bergerud (begge 14) er ikke helt tilfreds med den kommende uka uten mobil.

– Jeg liker det ikke. Det blir kjedelig å ikke ha noe å gjøre i friminuttene. Om sommeren er vi alltid ute og spiller fotball, men nå på vinteren blir man sittende mer inne, sier Ponosheci.

Bergerud sier hun også bruker mobilen mye, og at det blir en viss overgang å måtte klare seg uten.

– Mange er sjenerte og bruker helst mobilen når de skal være sosiale. Folk er ikke så vant til å snakke direkte sammen, sier hun.

Hun ser likevel at mobilforbudet kan bli en positiv opplevelse.

– Man blir mer oppmerksom på hva som skjer rundt seg, sier hun.

Ponosheci skyter inn at mobilforbudet også burde gjelde for lærerne. Rektor Hem ler og noterer.

– Godt forslag. Jeg skal hyre deg inn som veileder, smiler han.

Etter den mobilfrie uka skal prosjektet evalueres grundig.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.