10.000 billetter er solgt til Elton John-konserten på Stortorget fredag kveld. Rundt 4.000 av dem er tilreisende til byen.

– Her handler det om reklame for Hamar. Når det er så mange på konsert og så mange tilreisende, så ville mange blitt grinete hvis utestedene stengte allerede 01.30, sier Remo Martinsen som driver Heia Hamar.

De aller fleste utestedene i byen har laget en egen utelivsgruppe på Facebook der de informerer hverandre om egne arrangementer og tar initiativ til fellessøknader om utvidet åpnings- og skjenketid. Og det er nettopp det de har gjort denne gangen. Gjennom felles søknad har Gregers, Nagomi, Irishman, O`Learys, Heia Hamar, Sebs, Distrikt 23, Docile, Nellie’s og Ballroom fått lov å skjenke til kl. 03.00, og dørene er åpne til 03.30.

– Det kommer til å bli smekkfullt på alle uteplassene i Hamar denne kvelden og natta. Selv om det er stor konsert med mye folk så har vi ikke lov å slippe inn flere folk enn det vi ellers har tillatelse til, sier Jan Henrik Knudsen på Irishman. Han håper folk har litt tålmodighet denne kvelden slik at det blir en hyggelig kveld og natt.

Utelivsbransjen samarbeidet også under VM på skøyter, og de gjør det gjerne igjen både når Toto er i byen og når det er Oktoberfest.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00