Vi har kjøpt ny TV – en solid flatskjerm. Stua er ikke så skrekkelig stor, så TV-en er forholdsvis enkel å få øye på. To påkoblede høyttalere, ruvende de også, gjør ikke installasjonen mindre diskret.

I tillegg er sofaen flyttet. Den står nå tvers over rommet, i passelig nærsynt-avstand fra skjermen. Dette er ingen varig løsning, men så lenge Messi, Kane, pluggen fra Panama og resten av karene boltrer seg med ball der borte i Russland, får det være greit, har jeg sagt.

Jeg er jo egentlig ikke særlig interessert. Breddefotball er gøy, men i det spillerne runder 12 år, og bisvermene løser seg opp, faller jeg liksom av. Sånn sett er det egentlig ufattelig hvor dedikert jeg nå plutselig er blitt. Onde tunger vil selvfølgelig hevde jeg skjuler min hang til stillesitting bak en gryende sportslig interesse; at det er sofaen jeg er mest opptatt av. Men hadde så vært tilfelle, ville jeg vel plantet en rosebukett midt på bordet? Blomstervasen er isteden flyttet bort i vinduskarmen, for den skygget for sikten.

Samtidig som TV-en ble oppgradert, var vi inne på tanken å raske med oss et lite minikjøleskap, som kunne stå ved siden av stuebordet. Det ble med tanken. Det er strengt tatt ikke mer enn fem meter bort til kjøkkenet.

Den nyvåknede fotballinteressen bevitnes i tillegg av kampoppsettet, levert over en dobbeltside i herværende avis, klebet opp på stueveggen. Resultatene påføres fortløpende. Det verste av alt er nok allikevel at jeg har begynt å spre om med meg (totalt ukvalifiserte) meninger om det som foregår på skjermen.

Men når VM er over, er det slutt. Da skal sofaen tilbake på plass, jeg skal begynne å se gamle repriser av «Hellstrøm rydder opp» igjen, på ny, stor flatskjerm, også skal jeg sukke tungt av Champions League og sånt. Tror jeg. Eller … kanskje fotball er litt gøy?

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.