Vi har kjøpt ny TV – en solid flatskjerm. Stua er ikke så skrekkelig stor, så TV-en er forholdsvis enkel å få øye på. To påkoblede høyttalere, ruvende de også, gjør ikke installasjonen mindre diskret.

I tillegg er sofaen flyttet. Den står nå tvers over rommet, i passelig nærsynt-avstand fra skjermen. Dette er ingen varig løsning, men så lenge Messi, Kane, pluggen fra Panama og resten av karene boltrer seg med ball der borte i Russland, får det være greit, har jeg sagt.

Jeg er jo egentlig ikke særlig interessert. Breddefotball er gøy, men i det spillerne runder 12 år, og bisvermene løser seg opp, faller jeg liksom av. Sånn sett er det egentlig ufattelig hvor dedikert jeg nå plutselig er blitt. Onde tunger vil selvfølgelig hevde jeg skjuler min hang til stillesitting bak en gryende sportslig interesse; at det er sofaen jeg er mest opptatt av. Men hadde så vært tilfelle, ville jeg vel plantet en rosebukett midt på bordet? Blomstervasen er isteden flyttet bort i vinduskarmen, for den skygget for sikten.

Samtidig som TV-en ble oppgradert, var vi inne på tanken å raske med oss et lite minikjøleskap, som kunne stå ved siden av stuebordet. Det ble med tanken. Det er strengt tatt ikke mer enn fem meter bort til kjøkkenet.

Den nyvåknede fotballinteressen bevitnes i tillegg av kampoppsettet, levert over en dobbeltside i herværende avis, klebet opp på stueveggen. Resultatene påføres fortløpende. Det verste av alt er nok allikevel at jeg har begynt å spre om med meg (totalt ukvalifiserte) meninger om det som foregår på skjermen.

Men når VM er over, er det slutt. Da skal sofaen tilbake på plass, jeg skal begynne å se gamle repriser av «Hellstrøm rydder opp» igjen, på ny, stor flatskjerm, også skal jeg sukke tungt av Champions League og sånt. Tror jeg. Eller … kanskje fotball er litt gøy?

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00